Nagyot küzdött, de kikapott az NYKK Kecskeméten

Hujdurovics nélkül is megszorongatta Barovicsékat Sitku Ernő csapata, de a KTE végül kiharcolta a győzelmet

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 23. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Marso Nyíregyháza KK 69-61 (17-19, 21-14, 17-15, 14-13)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, v.: Benczur T., Balog Gy., Boros T. (Mustos)

Kecskemét: Kinney 12/6, Kovács P. 3/3, Djeraszimovics 11/3, Ivosev 2, Barovics 20
csere: Pongó Ma. 7/3, Pongó Má. 9/3, Hegedűs -, Karahodzsics 5, Mészáros -

Nyíregyháza: Szavics 4, Taylor 23, Nagy K. 9/3, Vaszojevics 8/3, Kolarics 5
csere: Molnár 7/3, Helmeczi -, Kósa 5/3

Teljes statisztikát itt találtok!

Taylor duplájával kezdődött a meccs, hazai oldalon három Barovics- és két Kinney-pontnak örvendezhetett a nagyjából nyolcszáz fős közönség. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik félnek sem sikerült meglépnie a másik elől. Szavics kosarával hat volt közte (8-14), de egy 7-0-s rohanással pillanatok alatt már a hazaiaknál volt az előny. Molnár hármasa zárta a negyedet, 19-17-re vezetett Sitku Ernő csapata.

A második etapot Molnár középtávolija nyitotta, Barovics négy ponttal kontrázott rá, majd Pongó Martin is betalált (23-21). Továbbra is a kiegyenlített játék dominált, egyik gárda sem találta ellenfele védekezésének hatásos ellenszerét. Kósa kettesével hárommal ment a Nyíregyháza, ám jól sikerült a hajrá a lila-fehéreknek, 8-0-ával zárták le a félidőt, Kinney öt, míg Barovics három pontot vállalt a rohanásból. 38-33-as eredménnyel mehettek fújni egy nagyot a játékosok.  

Kovács Péter távolija indította a meccs második felét, majd Kinney, Barovics és Karahodzics is eredményes volt (47-33). Taylor büntetői törték meg a vendégek rossz sorozatát, de nem sikerült közelebb zárkózniuk, mi több, tizennyolc egységnyi fórt engedtek a Kecskemétnek (53-35). Úgy tűnt, a mérkőzés eldőlt, de Taylor nem így gondolta. Az amerikai nyolc pontot termelt két perc, emellé Nagy is odatett egy duplát, így tízen belülre jöttek fel (53-45). Djeraszimovics kettesére Kolarics válaszolt egy 2+1-es akcióval, 55-48-as KTE-vezetéssel vághattak bele a felek az utolsó felvonásba.

Két és fél percig nem született kosár, Taylor törte meg a gólcsendet (55-50). Pongóék 6-7 pontnál nagyobb előnyt nem tudtak kialakítani, sőt, Taylor újfent betalált, ami azt jelentette, hogy már csak háromra olvadt az előny (60-57). A hajrára kijött a rutin, a vendégek sokat hibáztak, míg az Ivkovics-legénység okos játékkal 69-61-re megnyerte a csatát. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus