Nagyot lépett a rájátszás felé a Szeged

Végig diktálta a tempót a Szeged és Balaban kiemelkedő teljesítményének köszönhetően fontos győzelmet szerzett a Pécs otthonában.

Férfi NBI/A-csoport, Középszakasz, Középház, 7. forduló

PVSK-PANNONPOWER (16-14) - Naturtex-SZTE-Szedeák (15-15) 85-103 (22-30, 25-29, 17-24, 21-20)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 1200 néző  Vezette: Benczur T., Jakab L., Balog Gy. (Faidt)

Pécs: Nelson 11/3, Pahlmblad 19/3, Biró 6/6, Budimir 24/9, Horti 18.
Csere: Halász 7, Sztojanovics -, Harazin -. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Szeged: Jereminov 19/15, Molnár A. 13, Csirics 11/3, Stefanovics 7/3, Balaban 32.
Csere: Kuntics 9/3, Mike 10/6, Révész 2, Molnár B. -. Vezetőedző: Nikola Lazics.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Nikola Lazics mester Kiss Zsoltra sérülés miatt nem számíthatott, Csirke Ferencnek nem kellett ilyesfajta problémákkal szembenéznie.

Bíró triplájával és Pahlmblad közelijével indult a találkozó, eztán jöttek az első vendégpontok is Csirics jóvoltából (5-2). Egyik fél sem tudott meglépni a másik elől, de 16-15-nél Molnár András büntetői után beragadt a Pécs, amit a szegediek nagyszerűen használtak ki. Balaban kosarával 22-17-re vezettek, majd Kuntics küldött a helyére egy büntetőt. Nelson próbálta nyugtatni a hazai kedélyeket egy trojkával, Jereminov viszont azonnal válaszolt (20-25). Gyors gólváltás következett, és a negyed végén jött a slusszpoén, Jereminov újra betalált, de már távolról, így 30-22-es Szedeák-vezetéssel ért véget az első játékrész.

Balaban palánk alól szerzett kosara nyitotta a második etapot, Horti is ugyanezt tette a másik oldalon. 24-34-nél Budimir távolijával zárkóztak a hazaiak, ám Stefanovics hidegvérrel tette ugyanezt. Kialakult a csapatok közti tízegységnyi differencia, a Pécs nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez. Balaban újabb sikeres dobásával már tizenhárommal ment a Szedeák, időt kellett kérnie Csirke Ferencnek. Nem használtak az edzői utasítások, a Pécs továbbra is nagyon pontatlanul játszott. Molnár büntetői után csapata 46-32-re vezetett, azonban Nelson pontjaival 50-41-re jött vissza a mecsekaljai együttes. Jobban sikerült az első félidő hajrája a Szegednek, Balaban kosarával 59-47-re vezettek a nagyszünetben.

A harmadik etap első két percében nem született kosár, Budimir talált be először, méghozzá távolról. Úgy tűnt, használt a Pécsnek a félidei fejmosás, hiszen nagyszerűen kezdtek. Pahlmplad találata után már csak öt pont volt a hátrányuk (56-61), ám ekkor megint jöttek a hibák, az elrontott támadások, eladott labdák, rossz kizárások. Nelsonék négy és fél percig képtelenek voltak a gyűrűbe találni, közben a Szeged Balaban és Jereminov vezérletével tizenhét pontot termelt (58-80). Pahlmblad ziccere törte meg a hazaiak rossz sorozatát, de Jereminov megint villant (60-83). Budimir négy pontjával csak szépíteni tudott az eredményen, 83-64-es szegedi vezetéssel vághattak bele a csapatok az utolsó negyedbe.

Itt már újra a kiegyenlített játék dominált, a Szeged nem tudta növelni előnyét, míg a Pécs nem tudott zárkózni. A vendégek, ha nem is feltétlen mutattak be bravúrt, akkor is figyelemre méltó ez a nagyarányú győzelem. A vége 103-85 lett, ami azt jelenti, hogy a Tisza partiak egy győzelemmel közelebb kerültek mai ellenfelükhöz, és továbbra is élnek a legjobb nyolcba kerülési reményeik. 

Slide és Fotó - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus