Négy vereség után nyert a Nyíregyháza

Három az egy ellen játszották a mai találkozót a Bujtosi Sportcsarnokban, ugyanis a hazaiaknál Doyne, Poscic és Walker is ellenállhatatlan volt, a túloldalon Lekli mondhatta ezt el magáról. Más azonban nem akadt a vendégeknél, aki egy súlycsoportban lett volna az NYKK játékosaival, így a vereségszériát megszakítva simán hozta a meccset Sitku Ernő csapata.

Magyar férfi bajnokság, Nb1/A-csoport, Alsóházi középszakasz, 13. forduló

Marso-Nyíregyházi KK – Zalakerámia ZTE KK 92-75 (30-24, 22-13, 19-19, 21-19)

Nyíregyháza, Bujtosi Sportcsarnok
Játékvezetők: Ádám J., Gál J., Rácz Zs., (Farkas J.)

Nyíregyháza: Walker 21/6, Polyák 2, Kósa 5/3, Doyne 25/12, Poscic 20.
Cserék: Mohácsi 8/6, Jakab 1, Cseh 5/3, Molnár 3/3, Czura 2.

Zalaegerszeg: Boston 13/6, Plumb 6/3, Kovács 6, Safford 14/6, Lekli 21.
Cserék: Koma 2, Velkey 8/6, Kámán 5/3, Kertész -.

Derek Hall bokasérülése miatt extra alacsony szerkezettel állt ki a Nyíregyháza, de Poscic révén mégis ők kezdték jobban a találkozót. Safford triplájával aztán 7-7-nél egalizált a ZTE, de nem tartott sokáig a vendégek öröme, Doyne egy perc alatt hat pontot rámolt be és még egy Kósa-tripla is befért, így egy 9-0-s rohammal elléptek a hazaiak. A negyed második felében elsősorban Lekli révén próbált közelebb férkőzni a Zalaegerszeg, de a remeklő Doyne újabb kosarával már tíz fölött járt a különbség. A játékrész utolsó perce aztán a triplákról szólt, előbb Boston talált be kintről, majd Velkey is, ezzel hatra zárkóztak a vendégek, erre ugyan Mohácsi szintén távolról válaszolni tudott, de az utolsó szó jogán Plumb is bepörkölt egy hármast, így egy pontzáporos első negyedet követően szűken, 30-24-re vezetett az NYKK.

A második tíz percet rögtön egy Cseh-hármas nyitotta, de a következő két percben csak egy Walker-kosár esett, sokat hibáztak a csapatok. Elszaporodtak a faultok és kevés pont született, a különbség tíz körül stabilizálódott. A hajrában aztán ismét Doyne vette kézbe a dolgokat, előbb egy büntetőt értékesített, majd Cseh passzát váltotta három pontra. Ezután sem lassított, a következő támadásban Safford rontott tempója után bevágta negyedik tripláját is, ezzel 15-re hízott a hazai előny. Lekli révén próbált meccsben maradni a ZTE, a center a hazai dobógép rohanása közben is betalált közelről, majd egymás után még kétszer, így nem tudta végleg kivégezni ellenfelét a Nyíregy. A hajrában Walker közelijére ismét Lekli felelt, de a félidőt végül Molnár hármasa zárta le (8/16 volt ekkor a triplamutatójuk), így visszaállt a tizenöt pontos különbség, 52-37-re vezettek a hazaiak a nagyszünetben. A tarthatatlan Doyne mellett ezt nagyban köszönhették Poscicnak, aki már itt 14 pontos, 10 lepattanós dupla-duplánál tartott.

A fordulás után megkezdte a felzárkózást a ZTE, de Safford, Plumb és Boston próbálkozásaira még tudott válaszolni az NYKK. Aztán jött Lekli, aki az első félidőben is messze kiemelkedett a vendégek közül, Safford rossz dobása után leszedte a támadót, szerzett egy közelit, blokkolta Walkert, leszedett még egy támadót (ez már a hatodik volt neki ebből a fajtából) és ismét szerzett egy közelit, így 56-46-ig tudott közelíteni a Jimenez-legénység. Az edző azonban ezután levitte Leklit, ami végzetes hibának bizonyult. A beinduló Walker kosarára Velkey egy triplával még tudott válaszolni, de az amerikai hátvéd mellett Doyne is eredményes tudott lenni (továbbra is), majd Mohácsi is betalált kintről – egy 11-2-es futást produkált a Nyíregy, a különbség pedig elérte a húsz pontot. A játékrész végéig még szerzett öt pontot a zalai gárda, ezzel legalább ezt a negyedet egálra hozták és 15 pontos hátrányból vágtak neki a záró etapnak.

Ezt a 25 pontos Doyne négy faultja miatt a kispadon kezdte, de az ellenállhatatlan Poscic és Walker vezérletével stabilan tartotta az előnyét a hazai együttes, a túloldalon Lekli csak elvétve kapott segítséget Bostontól, a többiek alig-alig tettek hozzá. Walker átvette a fő pontszerző szerepét ebben a negyedben, 11-et rámolt be egymaga, így végül  21-gyel zárt (9/13 mezőnyből), ráadásul ez mellé kiosztott 9 gólpasszt is. Poscic brutális dupla-duplát gyártott 20 ponttal (8/12 mezőnyből) és 17 lepattanóval, Doyne viszont maradt 25 egységnél, nem volt rá szükség az utolsó percben. A ZTE nem tudott közelebb férkőzni és bár Safford triplája zárta le a találkozót, mégis jókora veréssel hagyták el a parkettet. Csak Lekli 21 pontos (10/14 mezőnyből), 9 lepattanós, 3 blokkos teljesítménye volt megsüvegelendő, rajta kívül csak Safford és Boston jutott tíz fölé, de bőven 50% alatti hatékonysággal.

 

Slide: nykk.hu
Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus