Négyvezéres kecskeméti siker

A Kecskemét csapata nagy tettet vitt véghez, mivel a Puljkót (a pályán) még mindig nélkülözni kényszerülő Kaposvár ellen nyert idegenben. A vendégek négy játékosa is kiválóan szórta a kosarakat, de az egész csapatról elmondható, hogy igen jól - ellenfelénél egyértelműen jobban - célzott. A hazaiaknál Chism és Hendlein dupla-duplája sem volt elég a diadalhoz, így a KTE tovább erősítette helyét az élmezőnyben, a Kaposvár ugyanakkor most már hátrafelé is tekintgethet.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 12. forduló
2013. december 11. Kaposvár

Kaposvári KK (7-5) - KTE Duna Aszfalt (9-3)  73-87 (22-20, 15-23, 16-18, 20-26)

KKK: Hinnant 12/3, Fodor M. 15/6, Jancsikin 5/3, Hendlein 20, Chism 18.

Cs: Benke 1, Kiss K. 2, Horváth M. Vezetőedző: Fekete Ádám.

KTE: Wittmann 16/6, Mészáros 9/3, Djeraszimovics 17/3, Jovanovics 21/9, Karahodzsics 15.

Cs: Pongó Ma. 7, Pongó Má., Hegedűs 2, Stafanovics, Bencze Z. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

STATISZTIKA

Óriási téttel bíró rangadót játszottak Kaposváron, ahova a harmadik  helyen álló Kecskemét érkezett az NB1/A 12. fordulójában. Az első héten Kecskeméten a KKK súlyos verésbe szaladt bele – ezúttal sem történt másként.

A zselici csapatban már leülhetett a kispadra Hrvoje Puljko, ám ezúttal pályára még nem léphetett. A Kecskemét nagyon koncentráltan kezdett, az első három perc alatt háromszor szerezték meg a labdát, de mégsem sikerült ellépniük, sőt, a találkozó előtt a hónap játékosának járó díjat átvevő Hendlein (8 pont hat perc alatt) vezérletével 13-9-re a hazaiak vezettek a negyed derekán. A vendégeknél Karahodzsics csipkedte magát a legjobban, de mindenki kivette a részét, Djeraszimovics és Wittmann is jól mozgott. 22-20-as kaposvári vezetéssel zárult a negyed, akik pontjaiból 14-et Hendlein vállalt.

A rövid szünet után megint koncentráltabbak voltak a vendégek, nem engedtek könnyű kosarat, támadásban pedig folyamatosan járt a labda, így Mészáros triplájával előbb átvették a vezetést, majd el is húztak hat ponttal egy 12-4-es futásnak köszönhetően. A kaposváriakon érezhető volt a frusztráció, Fodor és Hendlein keményen összeszólalkozott, de Louis Hinnant sem tudott higgadt maradni: egy eladott labda után keményen fellökte Karahodzsicsot, Fekete Ádám azonnal lecserélte, majd a kispadon próbálta nyugtatni játékosát. Alig egy perccel később azonban őt kellett nyugtatni, egy, a Kaposvár ellen fújt támadóhiba után kis híján széttépte a zakóját. A Kecskemét nem foglalkozott ezzel, szépen kosárlabdázott, három perccel a félidő vége előtt 43-30-as előnyt épített ki. Remekül játszott ebben az időszakban Jovanovics, aki okosan használta ki a hazaiak feszültségét, és sorra dobhatta a büntetőket. A játékvezetők ellen kórusban tüntető szurkolók belehajszolták csapatukat egy huszáros hajrába és az alaposan feltüzelt Hinnant révén fel is jöttek a hazaiak 43-37-re, ezzel ért véget az első félidő.

A harmadik negyed rögtön egy demoralizáló játékkal kezdődött hazai szempontból, Chism egy lepattanó megszerzése közben a saját gyűrűjébe pöckölte a labdát. A pontlistán második helyen álló center két szép kosárral igyekezett javítani, miközben a Kecskemét ezekben a percekben csak szabálytalanul volt képes megakadályozni vendéglátóját, pillanatok alatt összegyűlt az öt csapathiba. A lilamezesek a kinti dobásaikban bíztak, a somogyiak viszont továbbra is a betörésekre alapozták támadásaikat, ami eredményesebbnek bizonyult, Jancsikin büntetőivel egy egységre zárkóztak három perccel a játékrész vége előtt. Az áttörést azonban megakadályozta Jovanovics, Fodor Márton arcába dobott hármasával húzta csapatát. Ez felrázta a kissé beragadt vendégeket, akik egy 8-0-ás futással újra megléptek, így 61-53-as előnnyel kezdhették a negyedik negyedet. Az utolsó percekben rengeteg rossz döntést hoztak támadásban a hazaiak, elsősorban Jancsikin, de Hinnant is bizonytalanul játszott.

A záró etapot ellentmondást nem tűrően kezdte a Kecskemét, előbb Wittmann, majd Djeraszimovics is bedobott egy triplát, a mély letargiában játszó Kaposvár képtelen volt egy épkézláb támadást vezetni, a vendégek előnye pillanatok alatt 16 pontra hízott. A sokat mozgó és sokat passzoló KTE fizikálisan és mentálisan is ellenfele fölé nőtt, a somogyiak az ajándékba kapott labdákkal sem tudtak mit kezdeni, miközben Wittmann gyorsasága rendre megbontotta a védelmüket. A remekül játszó és 21 pontig jutó Jovanovics büntetőivel kialakult a 87-73-as végeredmény. Így a Kecskemét megkapaszkodott a dobogón, a KKK pedig elindult lefelé a lejtőn.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus