Nehéz kezdés után simán hozta a kötelezőt férfi válogatottunk

A grúzok elleni siker helyszínén, Kecskeméten fogadta férfi válogatottunk Portugáliát. Az első félidőben a vendégek jól tartották magukat annak ellenére, hogy Da Silvát az első percben le kellett cserélni húzódás miatt - a nagyszünetben két ponttal vezettek is. A harmadik negyedben aztán a mieink felpörgették a tempót, ami után végig kézben tartották az összecsapást és megszerezték harmadik győzelmüket a csoportban. 

Európa-bajnoki selejtező mérkőzés, E-csoport, 4. forduló:

Magyarország (3-1) - Portugália (0-4)  65-52  (16-15 14-17 23-10 12-10)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 1400 néző, Vezette: Dragojevic, Cici, Rodsand. 

Magyarország: Wittmann 16/3, Thomas 12/3, Vojvoda 7, Tóth N. 4, Keller 14.
Csere: Ferencz 0, Supola 2, Tóth Á. 3, Ruják 0, Eilingsfeld 3/3, Csorvási 4.
Szövetségi kapitány: Sztojan Ivkovics.

Portugália: Da Silva 0, Fernandes 9/3, Lima 2, Hallman 15/9, Fonseca 7.
Csere: Pinto 5/3, Queiroz , Soares 3/3, Ferreirinho 0, Guerreiro 5/3, Balseiro 4.
Szövetségi kapitány: Mario Palma.

Kipontozódott: -

A portugálok első támadása után Da Silvát sérülés miatt le kellett cserélni, ám ettől függetlenül Fernandes révén a vendégek szereztek kosarat, majd tovább növelték előnyüket Fonseca duplája után. Nálunk Keller kezdte meg a pontgyártást, majd Tóth Norbert is eredményesnek bizonyult, így először sikerült vezetnünk a találkozón (6-5). Hallman néha már-már túlvállalta magát, de nélküle is elég rossz százalékkal tüzeltek kintről a luzitánok. Rendkívül fordulatos volt az első negyed, hol mi, hol pedig Portugália vezetett 1-2 ponttal, ekkor éppen Guerreiro volt eredményes (7-9). Wittmann faulttal együtt dobott kosarat, a plusz egy is bement, majd egy ismét mi jöhettünk, de egy téves játékvezetői ítélet megfúrta a támadásunkat (10-9). Thomas és Wittmann kosarait követően Guerriero pöcizett vissza egy támadólepattanót, majd Pinto tett fel a táblára három pontot. A negyedet Csorvási pontjai zárták, 16-15-re vezettünk tízpercnyi játék után.

Hallman kétszer is hármast szórt, amire csak egy Tóth Norbert kettes volt a válasz, a negyed ezen periódusában nemigen találtuk a ritmust támadásban. A rossz sorozatot Keller és Vojvoda pontjai törték meg, csapatkapitányunk gyönyörűen oldotta meg egy az egy ellen (22-23). Ismét Voja volt eredményes, ám a vendégek nem hagyták, hogy meglépjünk (24-25). Thomas szerezte meg első hármasunkat, de most a védekezéssel voltak gondok, Ivkovics-mester ekkor már idegesen toporgott az oldalvonalnál. Nagyon sok volt a támadóhiba mindkét oldalon, a második etapban négy ilyet is befújt a játékvezetői trió. Fonseca gól jó plusz egyes akcióval hívta fel magára a figyelmet, Csorvási pedig erőszakosan dolgozott a palánk alatt. Jutalma két büntető volt, egyet sem hibázott, majd egy óriási sapkát osztott ki az Alba Fehérvár frissen igazolt játékosa. Vojvoda szabálytalankodott három másodperccel a vége előtt, Pinto két büntetőt küldött a helyére, ez volt a félidő utolsó kosara, 2-vel mentek a portugálok.

Wittmann tempója indította a mérkőzés harmadik szakaszát, majd Vojvoda kapott technikait reklamálásért. Ismét az ex-kecskeméti, Wittmann Krisztián volt eredményes egybetörésből, és Keller már másodszorra szerzett faulttal együtt kosarat. Supola is feliratkozott a pontszerzők listájára. Vojvoda példájára Fernandest is technikaival ajándékozták a játékvezetők, a büntetőket viszont nem sikerült értékesíteni. Thomas percei következtek, honosított irányítónk négy pontot szerzett zsinórban, majd a paksi center, Tóth Ádám brusztolta be a labdát a gyűrűbe, ráadásul fault is volt mellette (45-39). Eilingsfeld pörkölt be egy trojkát, Mario Palma kért időt. Soaresnek is sikerült az, ami Eilingsfeldnek, Vojvoda már-már lehetetlennek tűnő helyzetből, a sarokból kifelé dőlve dobott egy duplát (50-42). Wittmann a negyed végén szerzett három pontot, 53-42-re vezettünk, következhetett a záró tíz perc.

Thomas extázisban játszott a második félidőben, az utóbbi két hazai meccsen talán védjegyévé váltak az egy leütésből dobott tempói (55-42). Portugália rengeteg eladott labdával játszott, amit a jó védekezésünkkel remekül kihasználtunk. Wittmann és Keller szállították a pontokat, a közönség már tombolt, a húsz pontos álomhatárt is sikerül átlépni (63-42). Rengeteg dobás hibázott el mindkét fél, kicsit mintha leeresztettünk volna az utolsó három percre. Thomas és Keller összjátéka jelezte, ez nem így van, egy gyönyörű alley-oppot kreált a két játékos. A vendégek már csak hajigáltak, érdemben igazából el is dőlt a találkozó. Gyengébbre sikeredett első félidő után felszívták magukat a srácok, és megérdemelten arattak győzelmet.

Fotó/slide: Kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus