Nem adtak esélyt a franciák Kaposváron

Az első perctől hátrányban játszott férfi válogatottunk a vb-selejtezőn és végül sima vereséget szenvedett Franciaország ellen. 

 

Világbajnoki selejtező, E-csoport, 2. forduló:

Magyarország - Franciaország 54-78 (8-21, 21-24, 9-18, 16-15)

Magyarország: Váradi 8/3, Vojvoda 8, Benke 14/3, Eilingsfeld 2, Keller 6.
cserék: Perl 10, Somogyi 3/3, Filipovity -, Karahodzsics -, Maronka 3/3.

Franciaország legjobb dobói: Louis Labeyrie 19/6, Mouhammadou Jaiteh 15, Terry Tarpey 9/3

Részletes statisztika

Nem volt reális esélye a bravúrra felnőtt férfi válogatottunknak Kaposváron. A Pór Péter által gardírozott csapat a Váradi-Vojvoda-Benke-Eilingsfeld-Keller ötössel nyitotta a találkozót, de a sztárjaik nélkül, "butított" kerettel érkező érkező franciák azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és bár egy gyönyörű Vojvoda-kosárral kezdődött a találkozó, de 2-0 után állva hagytak minket a gallok: három perc alatt egy 11-0-t rohantak és innentől igazából nem is tudtuk már megszorítani őket. Az első negyed közepén, 16-4-nél átlépte a különbség a tíz pontot és a mieink az egész játékrész során összesen nyolc egységet tudtak feltenni a táblára - az említett Voja-kettes után Keller Ákos váltotta kosárra Váradi Benedek labdáját, majd a padról érkező Perl Zoltán dobott még két büntetőt és egy közelit. A 21-8-ra elvesztett negyed után a második etapban támadásban sikerült felpörögnie válogatottunknak, Somogyi Ádám rögtön az első támadásból beverte az első triplánkat, majd Váradi is betalált kintről, de volt kosara Vojvodának, Kellernek és Benkének is - a különbség viszont nem csökkent, stabilan 15 pont körül mozgott. A nagyszünetben végül 29-45 állt az eredményjelzőn, a sallangmentesen játszó franciák tartották az előnyüket. 

A fordulás után aztán újabb mélyütés érkezett: magyar válasz helyett egy 10-0-s francia futással indult a második félidő, a különbség húsz pont fölé nőtt és itt eldőlt, hogy nem lesz esélyünk a fordításra. A mieink bő hat percig (!) egyáltalán nem tudtak pontot szerezni, csak Perl tudta megtörni ezt az időszakot, de a záró etap innentől formalitássá vált, csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a számszerű végeredmény. Kozmetikázni valamelyest sikerült, Kellerék megnyerték az utolsó negyedet 16-5-re, de így is egyértelmű, 24 pontos vereséget szenvedtek a Portugáliában aratott fontos győzelem után. Csapatunk alig 32%-kal dobott mezőnyből és 18%-kal (4/22) triplázott, egyénileg Benke (14 pont, 4 lepattanó, 2 labdaszerzés) és Váradi (8 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) említhető pozitívumként.

fotó: fiba.basketball

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus