Nem hibázott a KTE ellen a Szolnok

Sokáig tartotta magát a Kecskemét, de a negyedik negyedben felőrölték ellenfelüket Vojvodáék.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 79-67 (18-15, 26-21, 18-15, 20-16)

Szolnok: Perry 18/12, Vojvoda 18/9, Ford 13/3, Milosevics 4, Tóth Á. 7
cserék: Andric 5, Phillip 5/3, Kovács P. 7, Polyák 2, Tóth Z. -.

Kecskemét: Pongó Má. 15/12, Thompson 9/6, Djeraszimovics 13/3, Dramicsanyin 9, Karahodzsics 16. 
cserék: Wittmann 3/3, Horváth K. 2, Molnár -, Fülöp -. 

A teljes statisztika ezen a linken elérhető!

A KTE kezdett jobban, Karahodzics pontjaival meglépett 7-2-re, de nem tudta irányítani a játékot, nagy volt a rohanás és kevés a pontos, kijátszott, felállt védelem elleni figura. Ebben aztán Vojvoda Dávid emelkedett a mezőny fölé, elkapta a fonalat, már az első negyedben beszórt tíz pontot (4/6 mezőnyből, 2/2 tripla, 5 lepattanó, 2 gólpassz) és vezérletével hamar fordított is az Olaj, bár az ex-szolnoki Wittmann triplája után végül csak három pont volt közte tíz percet követően. A vendégeknél azonban sem Thompson, sem Djeraszimovics, sem Dramicsanyin nem tudott hozzászólni, utóbbit elsősorban Ford szedte le a pályáról, de az egész szolnoki védekezés kiválóan működött - közben viszont kiválóan játszott Karahodzsics, ő tartotta meccsben a Kecskemétet. A második negyedben nyílt az olló, az Olajnál minden pályára lépő hozzászólt és még azt is elbírták, hogy Milosevics a nagyszünetig beütött négy faultot - 16 mezőnykosarukra 10 gólpassz jutott és eljutottak 44 pontig. A KTE-nél a magára találó és kétszer "elfelejtett" Thompson, valamint Pongó Máté triplái jelentettek reményt, vezetésükkel látótávolságon belül maradt a gárda annak ellenére, hogy kétszer annyi faultot ütött be, mint a Szolnok.

A fordulás után sem tudta azonban leszakítani ellenfelét a hazai csapat, ugyan ezúttal is megléptek tíz ponttal Perryék, de innen is visszatáncolt a KTE - agresszíven, kőkeményen, továbbra is rengeteg faulttal védekeztek Wittmannék, az sem állította meg őket, hogy Thompsonnak és Dramicsanyinnak is ülnie kellett négy-négy személyivel. A harmadik negyed végén azonban Vojvoda villant kettőt és ismét megtolta az Olaj szekerét, közben Milosevics, majd a túloldalon Thompson is kipontozódott, innentől pedig rövid úton eldőlt az összecsapás - innen már nem tudott visszakapaszkodni a vendégcsapat, elmaradt az újabb "bekeményítés". A vége kiütés lett, az addig komoly tartásról tanúbizonyságot tevő KTE összeomlott a negyedik negyedre, az utolsó hat-hét percben már csak a különbség volt kérdéses - a hajrában még előhúzott egy zónavédekezést Forray Gábor, így húsz ponton belül zártak.

A hazaiak végül Vojvoda (18 pont, 13 lepattanó, 5 gólpassz), Perry (18 pont, 4/6 tripla) és Ford (13 pont, 12 lepattanó, 3 labdaszerzés) vezetésével gyakorlatilag végig vezetve nyertek, a 40% alatt dobó, 26 faultot beütő, a lepattanózást 44-34-re elvesztő Kecskemétnél igazából csak Pongó Mátét (15 pont, 4/5 tripla, 4 lepattanó, 7 gólpassz) és a végére elfogyó Karahodzsicsot lehet kiemelni.

fotó: olajtv.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus