Nem hibázott a Paks a középszakasz előtt

Nagyarányú győzelmet aratott az előző fordulóban a már biztos alapszakasz győztes ASE, így magabiztosan várhatta a Jászberény elleni ütközetet. A vendégek azonban nem jöttek feltett kezekkel, komoly harcra kényszerítették a Paksot. A mérkőzés végére elfáradó Sundov-fémjelezte Jászberény nem tudta megnehezíteni a végjátékot jobban bíró hazaiak dolgát, így érvényesült a papírforma, újabb diadallal hangolódott az Atomerőmű a középszakaszra. 

Atomerőmű SE – Fortress Jászberény: 73-63 (15-15, 27-20, 14-14, 17-14)

Atomerőmű SE: Kovács Á. 1, Körtélyesi 5/3, McGruder 10, Szabó Zs. 8, Jones 21.
Csere: Baki 11/9, Tóth Á. 10, Robinson 6/3, Kerpel-Fronius -, Markovics 1. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Fortress Jászberény: Raivio 6, Mladenovics -, Horti 9, Soós 7/3, Sundov 23.
Csere: Dukics 3/3, Ahmetbasics 10/6, Szavics 3, Varga I. -, Lázár 2, Szögi -. Vezetőedző: Srdjan Antics.

Kipontozódott:Jarrod Jones.

Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Pozsonyi L., (Faidt)

A mérkőzés teljes statisztikája itt érhető el!

Első negyed:
A Jászberény Dramicsanin és Markovics nélkül, de már újdonsült szerzeményével Bruno Sundovval állt fel. Hazai oldalon is akadtak hiányzók, Medve és Eilingsfeld mellett Antóni sem tudta vállalni a játékot. Gyors kosárlabdával indult az összecsapás, egymás után estek a pontok, de nem tudott ellépni a hazai alakulat a Jászberénytől, sőt az első negyed közepére a vendégek szereztek némi fórt (6-8). Egyik fél sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra, Jarrod Jones és Tóth Ádám a palánk alatt tartották a lépést Sundovval, az első etap végén egyenlő állást mutatott az eredményjelző tábla (15-15). 

Második negyed:
Baki Gergely triplájával tudta átvenni a vezetést az ASE (20-17), majd a Szombathelyről érkező Justin Robinson lendült bele a pontgyártásba, jött is a jászberényi időkérés (25-19). A szünet sem tudta megtörni a hazaiak lendületét, hiába villogott Sundov a palánk alatt (33-23). Szabó Zsolt és Tóth Ádám remek megmozdulásaikkal tovább hízlalták a paksi előnyt, de Savics a félidő végére látótávolságon belülre hozta övéit (42-35).

Harmadik negyed:
A folytatásban sem engedte meglépni ellenfelét a Sundov-Horti fémjelezte Jászberény. Azonban paksi részről mindig akadt olyan játékos, aki átlendítette csapatát a holtponton, a harmadik etap első perceiben McGruder érkezett meg a meccsbe (50-39). A játék képe nem változott, őrizte kétszámjegyű előnyét az ASE, nem tudott közelebb férkőzni a vendég alakulat. Az utolsó perc a vendégek momentumairól szólt, de Szabó újabb egységeivel tartotta pár pontos előnyét Braniszlav Dzunics legénysége (56-49).

Negyedik negyed:
Az utolsó etapra teljesen elfogyott az addig remekül küzdő Jászberény, az Atomerőmű pedig akkor talált be, amikor akart. Az összecsapáson fantasztikusan játszó Jarrod Jones (21 pont, 9 lepattanó) büntetőivel már 18 egységgel is ment a vendéglátó együttes, de Ahmetbasics és az egész derbin kiválóan pattogtató Sundov vezetésével kozmetikázni tudtak Srdjan Antics tanítványai.

A paksi diadallal érvényesült a papírforma, bár a Jászberény újdonsült szerzeménye kiválóan használta ki, hogy ellenfele nem ismerte játékstílusát – 23 pontja mellett 8 lepattanót is megszerzett. A hazaiaknak nem volt szükségük legjobb tudásukra, csapatszinten egységesebb formát mutattak, amely egyben sikerüket is jelentette. 

Dzunics Braniszlav, az ASE vezetőedzője: – Úgy érzem, hogy megérdemelt sikert arattunk, végig kezünkben tartottuk a mérkőzést. Bár az elején gondunk volt a védekezéssel, de sikerült rendezni sorainkat és kontrolljátékunkat alkalmazva végül simán nyertünk.

Srdjan Antics, a Jászberény vezetőedzője: – Összességében elégedett vagyok, kemény harcra kényszerítettük az alapszakaszgyőztest. Amikor koncentráltunk és higgadtak voltunk, jól játszottunk és sikerült a megbeszélt gyors, energikus kosárlabdánkat alkalmaznunk. A hibáinkat azonban keményen büntette a hazai együttes. 
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus