Nem talált kiutat a DEAC: a Sopron is győzött Debrecenben

A második negyedben léptek meg a vendégek és onnantól végig vezettek - sorozatban 11. vereségét szenvedte el a DEAC.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 22. forduló 
DEAC - Soproni KC 89-96 (22-21, 20-34, 21-22, 26-19)

DEAC: Martinics 22/6, Jones 5, Lilov 15/12, Bognár 10, Armwood 21/6. 
cserék: Velkey 6/3, Molnár 2, Lauderdale 6, Kósa 2. 

Sopron: Parker 21, El-Amin 18/9, Mészáros 2, Henderson 20/6, Watkins 27. 
cserék: Tóth G. -, Takács 8/6. 

A mérkőzés statisztikája ezen al inken megtekinthető!

Sorozatban tíz vereség után, de győzelmi reményekkel várta a találkozót a debreceni alakulat, ugyanakkor a Sopronnak is borzasztóan kellett a siker, hiszen a playout elkerüléséért most már minden meccs "duplán számít" Sabáli Balázsék számára. Ennek fényében remek támadójátékkal és mérsékelt védekezéssel kezdtek a felek, az első öt percben 70% feletti dobóteljesítményt láthattunk mindkét csapattól, majd jött az oda-vissza hullámvölgy: előbb a DEAC, majd a Sopron produkált egy-egy 9-2-es futást, így 22-21-es hazai vezetéssel zárult az első negyed. A második játékrészben aztán felülkerekedett az SKC, rögtön egy 10-2-vel kezdtek Hendersonék, majd amikor a Debrecen megpróbált visszakapaszkodni, akkor még egy 11-0-t is rohant a vendégcsapat, itt már tetemesre nőtt a különbség - El-Amin, Parker és Henderson is stabilan hozta a kosarakat, míg a hazaiaknak nem volt konstans válaszuk. A nagyszünetben 42-55 állt az eredményjelzőn, El-Amin már 15 pontnál és 6 gólpassznál, Parker 10 pontnál, 4 lepattanónál és 3 gólpassznál, Henderson pedig 13 pontnál járt, igaz, hármójuk közül csak utóbbi pihent néhány másodpercet, előbbi kettő annyit sem.

A szünetben aztán sikerült rendeznie a védekezését a DEAC-nak, a harmadik negyed elején sokkal jobban limitálni tudták a Sopron rohamait, de az áttörés elmaradt és a vendégek pár perc után ismét elkapták a fonalat, így nem csökkent a távolság - Hendersonnal és El-Aminnal továbbra sem tudtak mit kezdeni Martinicsék, sőt, közben Watkins is magasabb fokozatba kapcsolt. Ez már sok volt a Debrecennek, a záró etap 14 pontos különbségről indult és bár innen még egyszer bejöttek tíz alá Berényi Sándor tanítványai, sőt, úgy tűnt, hogy még izgalmas is lehet a vége, de hat pontnál közelebb nem jutottak Lilovék, a Sopron mindenre válaszolni tudott.

Az utolsó percben biztossá vált, hogy nem történik fordulat, így az SKC nagyon fontos győzelmet jegyzett idegenben, míg a DEAC ezúttal sem tudta megtörni most már tizenegy találkozóra rúgó vereségsorozatát. Sok kiváló egyéni teljesítményt láttunk most mindkét oldalon, de ki kell emelnünk a második félidőben teljesen foghatatlan Watkinst, a Sopron centere 27 ponttal (11/15 mezőnyből), 15 lepattanóval (9 támadó) és 42 VAL-lal zárta a találkozót. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus