Nem tudott fordítani a Sopron a Komarno ellen

A Soproni Sördögök együttese ma este a szlovák MKB Rieker Com-therm Komarnót fogadta a hűség városában. Sabáli Balázs csapata az első félidőben nem védekezett túl jól, 50 pontot kaptak 20 perc alatt és 14 pontos hátrányba kerültek. A második félidőben ellenfelük fölé kerekedtek a soproniak, de hiába fordítottak a 35. percben, nem tudták megtartani előnyüket, a végén a szlovákok visszavették a vezetést, és 77-83 arányban nyertek.

2014.09.16., Felkészülési mérkőzés, Sopron
Soproni Sördögök - MKB Rieker Com-therm Komarno (szlovák) 77-83
(17-27, 20-23, 20-11, 20-22)

Sopron: Ruják A. 11, Takács 2, BORISZOV 27/9, Dénes 9/3, Tóth G. 8.
Cs: Ruják B., Rátvay 4/3, Trepák 5/3, MOLNÁR M. 11, Bán.

Triplával nyitottak a vendégek, s ez a jó távoli dobás alaphangot adott a szlovákiai csapatnak. Az első negyed közepéig ugyan tartotta magát a továbbra is egy légióssal Sopron, ám 11-8-as vendég vezetés után Jankovics triplasorozatának köszönhetően egy 12-5-ös futást bemutatva elhúztak a révkomáromiak, akik az ekkor szerzett 10 pontos előnyüket tartották a negyed végéig.

A második szakasz kiegyenlített játékot hozott, végig tartotta 10 pont körüli előnyét a vendég csapat. Ekkor Molnár M. ügyes kosaraival követte - tisztes távolból - ellenfelét a Sörgödök csapata.

Szünet után egy ideig tartotta előnyét a szlovákiai együttes. A negyed közepén feljavult a soproni védekezés, Molnár és a magára találó Boriszov vezérletével a 3. negyed közepén egy 9-0-s futással 1 pontra feljöttek a hazaiak, de a záró negyed előtt 4 ponttal "ment" a Komárno.

A negyedik negyed vendég triplával kezdődött. Rátvay faragott egy triplával a hátrányon, erre duplával felelt a Komárno. A vendégek kaptak egy technikait, egy jó büntető s egy Boriszov tripla után ismét ott volt ellenfele sarkában a Sopron. Sőt, Trepák is villant távolról, triplája után 67-67-et mutatott az eredményjelző, majd Boriszov hármasával pedig 4-3 után a 35. percben ismét a Sopronnál volt az előny. Triplával egalizált a vendégcsapat, izgalmas volt a végjáték. 19 másodperccel a befejezés előtt, 76-76-nál Hadala triplája megtörte a hazaiakat, így a szinte végig vezető, 5 légióssal játszó szlovákiai gárda nyert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus