Nincs meglepetés: a Kecskemét is a négy között

A Pécs elleni sima győzelemmel a KTE csatlakozott a Szolnokhoz, a Sopronhoz és a Pakshoz a Magyar Kupában

Zsíros Tibor Magyar Kupa, negyedik negyeddöntő

PVSK-Pannonpower - KTE-Duna Aszfalt 66-81 (20-28, 12-18, 20-22, 14-13)

Pécs: Nelson 11/3, Pahlmblad 7/3, Bíró 6/6, Budimir 8, Horti 6
cserék: Halász 7/3, Somogyfoki 2, Harazin 8, Sztojanovics 11

Kecskemét: Kinney 11, Kovács P. 8/6, Djeraszimovics 27/15, Ivosev 8/3, Barovics 12
cserék: Pongó Ma. 2, Pongó Má. 3/3, Hegedűs 2, Karahodzsics 8

Teljes statisztikát itt találtok!

Kovács triplájára Pahlmblad révén duplával felelt a Pécs. Egymásnak estek a csapatok, a 2. perc végén Bíró triplájával a Pécs vezetett 7-6-ra. A következő másfél percben viszont nem változott az eredmény. A szakasz közepéig váltott vezetéssel, fej-fej mellett haladt a két gárda, majd 13-12-es vezetése után a rendezetlen védelem ellen két triplát is beemelő Djeraszimovics vezérletével egy 8-0-s futást bemutatva ellépett a KTE. Csirke Ferenc időkérése után a cseresorával mutatott be egy 6-0-s futást,s zárkózott fel a Pécs, ám a szakaszt Djeraszimovics büntetőivel és Ivosev triplájával a KTE zárta jobban - 8 pontos vezetéssel. 

Nelson betörésekből elért dupláira  szerezte a második negyed első kosarát, "párja", Kinney triplákkal felelt. Kinney újabb hármasa után 10 pontra nőtt a Kecskemét előnye. Bár a Pécs kialakította, ki is hagyta helyzeteit, Karahodzsics viszont szépen húzta be Pongó Máté ügyes átadását, csapata 13 pontos hátrányánál ismét időt kért Csirke. Pahlmbladnak jót tett a kis pihenő, rögtön beemelt egy triplát. Ez azonban csak rövid fellángolás volt a Pécs részéről, amelynek játékosai több labdát eladtak a félidő hajrájában. A KTE centerei kosaraival, valamint Kinney újabb triplájával 15 ponttal ellépett és megnyugtató előnnyel várhatta a folytatást. 

A második félidő látványos játékkal kezdődött, szinte minden támadás kosárral végződött. Született tripla (Bíró) és voltak szép zsákolások (Barovics, Harazin), tartotta előnyét a Kecskemét. A negyed közepén Harazin kosarával a 10 pontos lélektani határ közelébe jött föl a Pécs, s labdája volt, ám Budimir, miután a nehezét megcsinálta - hibázott. A túloldalon Pongó Máté dobott triplát, így lett 9 helyett 14 pont a különbség. A negyed végén Kovács keserítette triplával korábbi csapatát, majd Barovics kapott technikait. A negyed Djeraszimovics találatával és 16 pontos KTE vezetéssel végződött.  

A záró szakaszban már próbált az idővel is játszani a KTE, s amikor kicsit is közelebb került hozzá a Pécs, valaki mindig villant az Ivkovics-brigádból. Pongó Martin távoli duplája után 17 pontos különbségnél Csirke időt kért, majd Djeraszimovics hármasával már 20 volt közte. Érezhető volt, hogy már nincs a lelkes Pécsben annyi erő, hogy fordítson - kicsit tudott "kozmetikázni" a vereség mértékén - egy extra egyéni teljesítmény, Marko Djeraszimovics remek játéka döntött.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus