Nyert a Sopron, de a Kaposváré a pályaelőny!

Óriási küzdelemben egy ponttal nyert a Sabáli-legénység, de a somogyi alakulat így az egymás elleni eredmények miatt megőrizte pozíczióját.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 10. forduló

Soproni  Sördögök - Kaposvári KK 83-82 (23-19, 27-20, 14-20, 19-23)
Sopron, MKB Aréna 

Sopron: Thomas 20/6, Ruják A. 12/3, Edwards -, Tóth G. 14, Trepák 5/3
cserék: Poscsics 12, Boriszov 10/6, Takács 10/6

Kaposvár: Frazier 16/6, Fodor 4, Raivio 18/3, Hendlein 18, Spica 19
cserék: Jancsikin 3, Horváth M. 4, Benke -

Teljes statisztikát itt találtok!

A somogyi gárda jó szereplése megmozgatta a kaposvári szurkolókat, vagy százan utaztak el Sopronba buzdítani Hendlein Rolandékat a rájátszásbeli pályaelőny megszerzése szempontjából döntő fontosságú mérkőzésre. A soproni csapatban melegített Milos Boriszov és Matija Poscic, a két nem teljesen egészséges légiós is, akik a hét közben Szolnokon nem is tudtak pályára lépni. A montenegrói bedobó ráadásul jó két hete, a Paks ellen sérült meg, azóta nagyon nem is edzett. 

5-0-lal indítottak a vendégek Spica 2+1-es játéka, majd Fodor duplája jóvoltából, Ruják révén triplával faragott hátrányán az alacsony szerkezettel kezdő Sopron. Ez a találat óriási lökést adott a hazaiaknak, akik Tóth és Thomas vezérletével egy  szédületes, 15-2-es száguldást mutattak be. A hosszabb somogyi kosárszünetnek Spica vetett véget, ám Thomas azonnal "vágott" egy triplát válaszul. A negyed hajrájában érkezett a soproniaknál Poscic és Boriszov. Előbbi gyorsan dobott 5 pontot egy dupla, majd egy 2+1 formájában, s 10 pontra nőtt a Sördögök előnye. A Kaposvárt Raivio próbálta büntetőkkel versenyben tartani. A negyed vége a vendégeké volt, miután pár labdát eladtak a soproniak, a Kaposvár egy 6-0-lal - benne Hendlein első kosarával - szorossá tette a meccset. 

A második negyed Poscic duplájával kezdődött, majd Boriszov két triplával jelentkezett, miközben somogyi részről Spica és Jancsikin szerzett duplát, azaz sűrűn estek a kosarak. A negyed közepe Frazier és Thomas pontpárbajának jegyében telt, utóbbit képtelenek voltak megállítani a somogyiak, 15. és 16. pontjával 10 pont fölé nőtt a Sördögök előnye. Kaposvári időkérés és egy Spica-dupla után Takács triplájával, majd Tóth kosarával 14 pontra nőtt a Sördögök előnye, aminek azért volt különös jelentősége, mert 15 pontos, vagy annál nagyobb különbségű győzelme esetén a  Sopron a 4., a Kaposvár az 5. helyről kezdi a rájátszást. A félidő végén felváltva estek a kosarak, hazai oldalon elsősorban Tóth jeleskedett, a kaposváriaktól mindig más felelt, állandósult a 10 és 15 pont közötti soproni vezetés. Az első 20 perc Raivio duplájával és 11 pontos hazai vezetéssel zárult. 

Ahogy a meccs, a második félidő is 5-0-s kaposvári kezdéssel indult, ezúttal a látványra is adtak a vendégek: Hendlein zsákolását Frazier triplája követte. S ahogy az első félidőben, szünet után is Ruják szerezte az első soproni pontokat - ezúttal tripla helyett duplát. Az első félidő végén látott 10 és 15 pontos hazai előny 5 és 10 pont közöttire zsugorodott, Hendlein vitte vállain a somogyi alakulatot, Ruják pedig a sopronit.  A szakasz közepe egyértelműen a somogyi alakulaté volt, amely egy 7-0-s rohammal - benne egy Raivio-tripla - 1 pontra zárkózott föl.  A Sopront a hullámvölgyből Tóth próbálta kirángatni, a negyed küzdelmes játékkal és  5 pontos soproni vezetéssel zárult. 

Alacsony szerkezettel kezdte a 4. negyedet a Sopron, és Poscic, valamint Ruják villanásaival 7 ponttal ellépett. A Kaposvár a Hendlein-Spica center kettős jóvoltából tapadt a hazai csapatra, sőt a negyed közepén egy 11-2-es rohammal - benne egy Frazier tripla - át is vette a vezetést. Egy Trepák-triplával vette ezt vissza a Sördögök, majd hosszú idő után az első félidőben parádézó Thomas is betalált. A meccs megnyerése, és nem a playoff pályaelőny szempontjából alakult izgalmasan a végjáték, váltva vezettek a csapatok, s végül Thomas kosarával a Sopron nyert, de gyaníthatóan a somogyiak sem bánkódtak annyira, mint általában egy vereség után, hiszen pályaelőnnyel kezdhetik a rájátszást.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus