Nyíregyházán is nyert a Kecskemét!

Ma este első idei mérkőzését játszotta megújult hazai csarnokában a Nyíregyháza, mely hiába tartotta magát jól a bajnokság második helyezettje, azaz a Kecskemét ellen, Sztojan Ivkovics legénysége a szabolcsiak várát is bevette és robog a felsőházi tagság bebiztosítása felé!

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 8. forduló

Marso Nyíregyháza KK - KTE-Duna Aszfalt Kecskemét 72 - 82 (20-16, 11-18, 15-14, 26-24)

Nyíregyháza, Bujtosi Csarnok

V.: Papp P., Gorka Sz., Jakab L., (Benczur)

Nyíregyháza: Doyne 14/9, Simms-Edwards 20/6, Mohácsi 6, Hall 6, Poscic 20.

Csere: Polyák 6, Cseh -, Varga M. -.

Kecskemét: Wittmann 19/15, Mészáros M. 5/3, Djeraszimovics 14/3, Jovanovics 22/12, Karahodzics 7.

Csere: Bencze, Pongó Ma. 7/3, Hegedűs -, Pongó Má. 6/3, Stefanovics -.

Kipontozódott: Doyne, illetve Wittmann

 

Edwards triplája révén a vendégek gyűrűjébe hullt a találkozó első kosara, ám két sikeres befejezést követően már a KTE vezetett. Óriási küzdelmet hoztak a következő percek, a negyed derekáig egyik gárda sem tudott előnyre szert tenni.  Ekkor a frissen igazolt Doyne dörrentett be egy hármast, majd Edwards volt eredményes közelről. A néhány pontos fór nem bizonyult azonban tartósnak, hamarosan újra egalizálni tudtak Wittmannék. A negyed hajrában aztán a nyírségieknek jött ki jobban a lépés; Edwards második trojkája után 20-16 állt az eredményjelzőn. (20-16)

A második játékrész első momentumában Polyák duplája hizlalta 6 egységre csapata előnyét, ám nem illetődött meg a Kecskemét; először Jovanovics vette be távolról majd közelről is a hazaiak gyűrűjét, amire kisvártatva Djeraszimovics tett rá egy újabb duplát. Sokáig újra fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a félidei utolsó rohamok ezúttal Ivkovics mester legénységének sikerültek jobban. (31-34)

A fordulás utáni első percekben úgy tűnt, hogy frissebben tértek vissza a vendégek, ugyanis néhány másodperc alatt 9-re nőtt a KTE előnye. Derek Hall vezényletével azonban hamarosan újra lőtávolba kerültek a vendéglátók. Ezután újabb kecskeméti pillanatok következtek: előbb Jovanovics majd Wittmann rámolt be egy-egy újabb hármast. A folytatásban hiába próbált zárkózni a Nyíregyháza, a kecskeméti irányító keze pedig továbbra is nagyon sült; Wittmann Krisztián újabb két trojkája után 16 pontnál járt, míg csapata megnyugtató 12 pontos fórral várta az utolsó etapot. (46-58)

A záró negyedet remekül kezdték a hazaiak; Mohácsi és Edwards kosarai két perc alatt 6 pontra olvasztották a differenciát. Majd újra a KTE vette kezébe az irányítást, és védekezésén sokat szigorítva tartotta hosszú percekig 8-10 ponton ellenfelét. Négy perccel a lefújás előtt újabb fordulat következett; először a 18 egységet jegyző Edwards váltotta pontokra büntetőit, majd Poscic hajtott végre egy 2+1-et érő akciót, amit aztán Doyne koronázott meg egy triplával (66-68). A végjátékra azonban teljesen elfogyott a vendéglátók ereje; elmaradt a fordítás, míg a másik oldalon beestek a kosarak. A vége így sima lett, a Nyíregyháza vereséggel debütált új otthonában. (72-82)

Fotó: ktekosar.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus