Nyíregyházán is nyert az ASE

Bár majdnem ledolgozta húszpontos hátrányát az NYKK, a Paks végül érvényesítette a papírformát

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 22. forduló

Marso Nyíregyháza KK – Atomerőmű SE 66-77 (17-30, 12-19, 17-11, 20-19)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok, v.: Földházi T., Pozsonyi L., Menyhárt F. (Farkas J.)

Nyíregyháza: Szavics 4, Taylor 8, Nagy K. 5/3, Kolarics 8, Hujdurovics 27
cserék: Vaszojevics 5/3, Lajsz 7/3, Molnár M. 2, Helmeczi -

Atomerőmű: Dugat 13/3, Baki 6/3, Evans 7/3, Eilingsfeld 9/3, Jones 12
cserék: Körtélyesi 3/3, Tóth Á. 12, Wise 9/3, Kovács Á. 4, Markovic -, Medve 2

Teljes statisztikát itt találtok!

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, mindkét csapat sorra szerezte a pontokat. Eilingsfeld nagyon harcosan nyitott, gyorsan beszórt hét egységet, vezérletével meg is lépett az ASE. A negyed közepén aztán elszaladt a listavezető, beállt Tóth Ádám, ő is hozzátett hat pontot, csapata pedig egy 11-0-s etapot produkált – volt ebben Dugattól is öt egység és Baki is betalált, komoly előnyt épített ki a Paks. Ugyan a hazaiak tömték Hujdurovicsot labdával, a center pedig be is szórt tíz pontot, már a nyitó tíz perc után 17-30 állt az eredményjelzőn.

A második negyedet jobban kezdte a Nyíregyháza, de Tóth Ádám két kosarával hamar válaszolni tudott a Paks és innentől minden ott folytatódott, ahol az első játékrész végén abbamaradt. Az ASE védekezése ellen nehezen boldogultak a hazaiak, miközben Dzunics csapata büntetőkből haladt előre – bár Taylor is hozzászólt az NYKK-nál, a nagyon hatékonyan dolgozó atomvárosiak a negyed hajrájára húsz pontig növelték a különbséget. Sitku Ernő gárdája nem tudott partiban lenni egy pillanatig sem, az 57%-kal dobó 49-29-re vezetett a nagyszünetben.

A fordulás után nagyon harcosan kezdett a Nyíregyháza, a remeklő Hujdurovics vezérletével főleg védekezésben fejlődtek nagyot – képtelen volt betalálni a Paks, még a könnyűnek tűnő helyzeteket is elrontották. Szűk öt perc alatt egyetlen pontot sem tudott szerezni a Dzunics-legénység, miközben az NYKK tízet is – sőt, ahogy megtört a jég és hozzászólt az ASE, Vaszojevics és Lajsz is bevert egy-egy hármast, 50-45-re zárkóztak a hazaiak. Itt aztán magához tért az éllovas és 8-1-es etappal zárta le a negyedet, így 58-46-ról indult az utolsó tíz perc.

Ennek elején rögtön döntésre vitte a dolgot a Paks, előbb Baki, majd Wise is betalált kintről, erre pedig már nem tudott érdemben reagálni az NYKK – ugyan Hujdurovics ezúttal is átlépte a húsz pontot, mellé nem tudtak igazán felnőni a társak. A vendégeknél mindenki hozzátette a magáét, így bár igazán kiemelkedő egyéni teljesítmény nem akadt, izgalommentessé váltak az utolsó percek (bár azért zárkózott a Nyíregy még) és pontszegény meccsen hozt a kötelezőt az ASE.

fotó, slide: kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus