Óriási bravúr: három kezdőjátékosa nélkül nyert a Szedeák Pakson

Hiába vezetett 38 percen keresztül az ASE, végül bombamegepetést okozott a három kezdőjátékosát nélkülöző Szeged. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 20. forduló 
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 76-78 (19-15, 18-16, 23-21, 16-26)

ASE: Hinds 17/3, Ruják 9/3, Barnies 4, Eilingsfeld 14/3, Guinn 20/9.
cserék: Medve 6/6, Ogunyemi 2, Gulyás 4. 

Szedeák: Kerpel-Fronius 2, Fortune 29/15, Kovács Á. 6, Petrovics 5/3, Sulovics 16.
cserék: Révész 2, Vágvölgyi 7/3, Wirth 11/6.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Bekezdett, rögtön egy 7-0-s rohammal indította a meccset a továbbra is négy légióssal küzdő Paks, míg a túloldalon a még mindig borzasztóan tartalékos, Bolticsot, Csiricset és Juhost is nélkölző Szedeák csak ezt követően lendült bele - onnantól partiban volt a vendég együttes, de pár ponttal folyamatosan vezetett az ASE. Sulovics próbált elöl-hátul tartást adni csapatának és hajtani övéit, de a Paksnál remek napot fogott ki Guinn (13 pont, 7 lepattanó, 3/5 tripla a nagyszünetben) és az ő vezérletével őrizték előnyüket a hazaiak, hiába jött fel többször is egy labdára a Szedeák, mindig érkezett válasz a tolnaiaktól - ennek a nagyszünetben 37-31-es hazai vezetés lett az eredménye. Ez egyébként inkább a Szegedre nézve volt hízelgő, tekintve, hogy nagyjából húsz százalékkal (!) dobott jobban mezőnyből az ASe és hogy kintről teljesen veszélytelennek bizonyultak Fortune-ék - ráadásul az amúgy is rövid rotációt tovább nehezítette, hogy Kovács Ádám már ekkor begyűjtött három faultot.

A Szedeák a fordulás után is szívósan tartotta magát, előkerült egy-két jó megoldással és fontos dobással Fortune, így bár támadásban továbbra sem talált igazán folyamatosságot a vendégcsapat, látótávolságon belül tudott maradni - hiába vette át a vezérszerepet a Paksnál Eilinsgfeld, végig tíz ponton belül járt a különbség a harmadik negyedben. Sőt, a záró etapot egy 4-0-s rohammal nyitotta a Mandics-legénység és négy pontra közelített, Teo Cizmicnek időt kellett kérnie, kezdett forrósodni a helyzet hazai szempontból. Itt aztán úgy tűnt, hogy rendezték a sorokat Rujákék, de 71-61 után megint korai volt azt gondolni, hogy eldőlt az összecsapás, a Szeged megérezte a vérszagot és könyörtelenül lecsapott: sorozatban három triplát süllyesztettek el Fortune-ék és 2-0 óta nem látott közelségbe értek. Sulovics révén a meccs során először a vezetést is átvették az utolsó két percben, a teljesen lefagyott ASE pedig nem tudott reagálni: Hinds kulcshelyzetben hibázott fél perccel a vége előtt, Fortune büntetői után, 73-76-nál pedig nem hagytak hármast dobni a vendégek, hanem faultoltak. 

Az elhűlt tolnai nézők nem hittek a szemüknek: a három kezdőjátékosát nélkülöző Szedeák a legvégén megfricskázta a felsőházba igyekvő és 38 percen keresztül vezető Paksot, a szenzációs Fortune (29 pont, 5/9 tripla) és Sulovics (16 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz) vezérletével óriási meglepetést okozva idegenbeli győzelmet aratott. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Troy Barnies egy rossz lépés után a bokájához kapott alig kilenc perc játék után és lebicegett a pályáról, később sem tudott visszatérni. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus