Óriási csatában harcolta ki a győzelmet a Pécs!

Hiába lépett meg a pécsi együttes a kiegyenlített első negyed után, Bencze Tamás legénysége közel tízpontos hátrányból kapaszkodott vissza és fordított a félidei szünetre. A folytatásban ismét a vendégek akarata érvényesült, ám innen is volt visszaút a Jászberénynek: másfél perccel a lefújás előtt újra egált mutatott az eredményjelző tábla! A hajrá azonban a Veljko Budimir-Anthony Nelson húzta Pécs szája íze szerint alakult; óriási küzdelmet nyertek meg a baranyaiak. 

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz 5. forduló

Jászberényi KSE (2-3) - PVSK-PANNONPOWER (2-3) 72 - 81 (17-17, 18-13, 20-32, 17-19)

Jászberényi KSE: Szögi 9, Csabay 9/3, Soós 18/9, Cseh 4, Dramicsanyin 6.
Csere: Horváth Á. 14/12, Mladenovics, Kerpel-Fronius 12/12. Vezetőedző: Bencze Tamás. 

PVSK-PANNONPOWER: Nelson 20/3, Pahlmblad 9/3, Bíró 5/3, Budimir 22/9, Horti 2.
Csere: Halász 12/6, Harazin 8, Délity 3/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott:Bíró (20.perc), Cseh (25.perc), Soós (39.perc).

Játékvezetők: Papp P., Frányó P., Pozsonyi L., (Farkas Z.)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

1. negyed
Bíró Olivér triplájával kezdődött a találkozó, amelyre azonnal jött is Cseh György válasza (2-3). A nagy rohanásban mindkét csapat sok hibát vétett, de a Bíró Olivér-Anthony Nelson páros egységeivel kezdett bemelegedni a pécsi alakulat (2-9). Rengeteg támadás végződött eladott labdával illetve a jászberényiek sikertelen periméter akcióival. Számos próbálkozást követően a kiváló performanszot nyújtó Soós Gábor (18 pont, 8 lepattanó, 6 kiharcolt fault) hárompontosa landolt a gyűrűben, zárkózott Bencze Tamás legénysége. Felváltva estek a kosarak, a negyed utolsó perceiben sokszor változott a vezetést megszerző gárda személye. Úgy tűnt a jászságiak Kerpel-Fronius Balázs és Horváth Ákos pontjaival megnyerhetik az első etapot, de Anthony Nelson sikeres büntetőivel kiegyenlített a Pécs (17-17).

2. negyed
A második negyedben nagyobb lendülettel lépett parkettre Csirke Ferenc együttese, amely Halász Ákos és Veljko Budimir kosaraival 0-9-es rohanást repesztett (17-26). Jól nyúlt bele a mérkőzésbe a hazaiak trénere: a pécsiek magabiztosságát előbb Soós Gábor majd Horváth Ákos triplája törte meg, újra kiegyenlítetté vált a találkozó (26-28). Az újabb hazai sikeres távoli dobás ezúttal a vendég edzőt kényszerítette időkérésre; akadt bőven mondanivalója Csirke Ferencnek (31-28). A technikai szünet sem zavarta meg a vendéglátókat, akiknél Dramicsanyin csupán a 19. percben (!) szerezte meg első mezőnykosarát. Jó védekezést mutatott be a Jászberény, amely sorra harcolta ki a faultokat – ennek következtében Bíró Olivér már a huszadik percben mehetett is "zuhanyozni", miután megakadályozva a gyors indításokat beütötte ötödik személyi hibáját is (35-30).

3. negyed
Nagy elánnal és újabb 0-8-os rohanással vágott bele a második félidőbe a baranyai alakulat, amely sokkal pontosabban célzott a mérkőzés ezen szakaszában (35-38). Szögi Ádám és Csabay Ádám hűtötte a vendég kedélyeket - ismét fej-fej mellett haladtak a felek (39-40). Nagy adok-kapok alakult ki: hazai oldalról Kerpel-Fronius Balázs tüzelt nagy hatékonysággal a 6,75-ös vonalon túlról, míg túloldalon Veljko Budimir (22 pont, 6 lepattanó, 6 kiharcolt fault) tartotta a lelket társaiban (50-49). A negyed utolsó percei azonban a vendégek szája íze szerint alakult: Halász Ákos és Veljko Budimir villant újra, hatpontos fórral várhatta a rendes játékidő záró szakaszát a vendég egylet (55-62).

4. negyed
Szögi Ádám harciassága újra közelebb hozta a jászberényieket: a fiatal irányító sorra harcolta ki a faultokat, amelyek mellett gólpasszaival is megtalálta társait – a hazaiak ismét a pécsiek nyakában lihegtek (63-64). Lehetetlen volt megjósolni a győztes kilétét: kemény küzdelem folyt a parketten, mindkét csapat sok technikai (eladott labdák) és személyi hibával játszott, jó néhány játékos került a kipontozódás szélére. Másfél perccel a lefújás előtt Csabay Ádám a legjobbkor értékesítette egyetlen hárompontosát: robbant is a jászsági csarnok, hiszen újra egált mutatott az eredményjelző tábla (72-72). Ám a pécsiek két húzóembere a végére tartogatta a sluszpoént: előbb Veljko Budimir majd Anthony Nelson is távolról volt eredményes – Szögi Ádáméknak pedig 46 másodpercük maradt arra, hogy érdemben reagáljanak (72-78). Az elhibázott dobások megpecsételték a Dustin Ware nélkül felálló jászberényeik életét, így végül óriási csatában szerezte meg második győzelmét Csirke Ferenc legénysége (72-81)

Dustin Ware kiesése és Dramicsanyin gyenge produkciója ellenére nagyon lelkesen és magyar magjának köszönhetően (Soós Gábor-Horváth Ákos-Kerpel-Fronius Balázs-Szögi Ádám) végig partiban volt a Jászberény a pécsi együttessel, ahol Veljko Budimir és Anthony Nelson mellett Halász Ákos is kitűnően szállt be a padról és segítette egy nagyon értékes idegenbeli győzelemhez gárdáját. 

A hazaiaknál egy furcsa statisztikai adatra figyelhetünk fel: periméterről ismét többet vállaltak Horváth Ákosék (összesen negyvenszer!), mint közelebbről, amely ezúttal sem tűnt kifizetődőnek. 


Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus