Óriási csatában verte a Paks az Albát!

Nagyon jól küzdött a székesfehérvári egylet, ám a hajrában kevesebbet hibázott a Paks, amely győzelmet ért Braniszlav Dzunics legénységének.

Magyar Férfi Kosárlabda Bajnokság, NBI/A-csoport, 10. forduló

Atomerőmű SE (9-2) - TLI-Alba Fehérvár (5-4) 74-68
(23-21, 20-19, 22-24, 19-14)

Atomerőmű SE: Dugat 11/3, Baki 10/6, Markovics 9/3, Szabó 6, Tóth Á. 9.
Csere: Roberson 6/3, Kovács Á. 8, Jones 12, Eilingsfeld 3.
Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

TLI-Alba Fehérvár: Simon 4, Melvin 6, Supola 6/6, Kromah 15/3, Csorvási 8.
Csere: Kovács Á. 6/3, Djapa 14/3, Tóth P. 7/3, Juhos 2.
Vezetőedző: Székely Norbert.

Kipontozódott:-

Játékvezetők: Cziffra Cs., Papp P., Szabó G. (Parádi)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

1. negyed
Az első perc végén Luka Markovics triplája nyitotta meg a rangadót, amelyre újabb egy perc elteltével tudott csak reagálni az Alba, Simon Balázs révén (3-2). Mindkét fél sok hibával játszott, ám éledezni látszottak a magasemberek: hazai oldalon Tóth Ádám, míg túloldalon Dalibor Djapa kezdett bele a pontgyártásba (7-7). Az Alba szekerét húzó Lasan Kromah-Dalibor Djapa duó a negyed derekán meglepte a Paksot (7-12), ám az Atomerőmű hamar rendezte sorait és a hátvédpáros Kovács Ákos-Baki Gergely rohanásával már újfent hazai fórnak örülhetett a nagyérdemű (18-14). Nem adta magát könnyen az Alba, de a lepattanócsatában domináló Braniszlav Dzunics legénység minimális előnyével zárult az első etap (23-21).

2. negyed
Odaadásból, küzdeni akarásból nem lehetett panasz egyik gárda részéről sem, a székesfehérvári magyar mag (Tóth Péter-Csorvási Milán-Kovács Ádám) egységeivel a második szakasz első felében újra vendég fórt mutatott az eredményjelző tábla (24-27). Nem sokáig: a Henry Dugat-Luka Markovics kettős rázta meg magát, amely védekezésén is szigorított – percekig képtelen volt gyűrűbe találni a Székesfehérvár (37-31). Ám még mielőtt bajba kerülhetett volna a vendég együttes Supola Zoltán vette vállára csapatát, de a dupla-duplát összeszorgoskodó Jarrod Jones (12 pont, 11 lepattanó) kosárkavalkádjával a Paks térhetett jobb szájízzel a félidei nagyszünetre (43-40).

3. negyed
Henry Dugat pontjaival kezdődött a második félidő, de a karmesteri pálcát a kezében tartó Lasan Kromah sokoldalú játékával gondoskodott arról, hogy a vendéglátók egy pillanatra se lélegezhessenek fel (48-44). Hiába dominált festékben és kapott le négy támadó lepattanót is Tóth Ádám, mindig akadt a vendégek részéről valaki, aki átlendítette társait a holtponton (53-51). Mindkét gárda játékát rengeteg eladott labda tarkította, amelynek eredményeképpen egyik fél sem tudta leszakítani magáról riválisát - hihetetlenül izgalmas véghajrára volt kilátás (55-54).

4. negyed
Minden erejét összeszedve, összeszorított fogakkal küzdött az Alba, amely Supola Zoltán újabb triplájával kiegyenlített a 32. percben (59-59). A kiváló performansszal előrukkoló Jarrod Jones ellen azonban nem találta az ellenszert a Székesfehérvár, így Székely Norbert azonnal maga köré hívta tanítványait (65-59). Az intelmek hatottak: Lasan Kromah (15 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) ihletett állapotban pattogtatva újra riválisa nyakában lihegett a fehérvári alakulat (67-66). De a végjáték a hazaiaknak kedvezett: az eladott labdák és a lepattanózásban (42-30)elszenvedett hátrány megpecsételte a vendégek sorsát, így a hajrát higgadtabban kezelő Paks végül behúzta a nagy izgalmakat tartogató rangadót (74-68)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus