Óriási csatát nyert a KTE otthonában a Sopron

Megvan a Sopron első idei győzelme - zsinórban másodszor kapott ki otthon a KTE - sok volt a hiba, de a végjáték a vendégeké volt. 

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 4. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Soproni KC 72-76 (19-20, 19-13, 13-21, 21-22)

Kecskemét: Pongó Má., - Thompson 13/3, Djeraszimovics 20/3, Dramicanin 21/9, Karahodzsics 11.
cserék: Wittmann 7/3, Pongó Ma. -, Molnár M. -

Sopron: Duvnjak 16/6, Greene 9/3, Dénes 2, Zagorac 18/6, Watkins 11. 
cserék: Autrey 12/3, Takács 4, Tóth N., Mészáros 4

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Magasembereire építette első játékait a Sopron, Watkins és Zagorac is gyorsan betalált, de aztán stabilizálta magát a KTE és Karahodzsics kosaraival megvolt a válasz - ugyan kicsit megléptek a vendégek, de az első negyed végére már ismét teljesen egál volt a mérkőzés képe. Mindkét együttes mozgatta a labdát, játszotta a figuráit támadásban és viszonylag jó hatékonysággal be is fejezte ezeket, igaz, a kinti dobásokkal azért akadtak gondok. A második játékrészben aztán bekeményedett a kecskeméti védekezés, de támadásban egyre inkább "kihűltek" a csapatok, sok üres dobás maradt ki, főleg távolról - Zagorac egymaga 0/5-tel zárta a félidőt kintről és védekezésben is eléggé üres volt vele a festék, nagyon sok könnyű helyzetük lehetett Thompsonéknak a betörések végén. Annak ellenére nem sikerült egyébként érdemi előnyt kiharconiuk a hazaiaknak, hogy a második negyedben már egyértelműen ők voltak fölényben, a Sopron kétszer annyi labdát adott el és összesen két gólpasszt osztott ki, míg a Kecskemét tízet, de a gyenge dobóforma miatt mindössze öt pont volt a távolság a nagyszünetben.

A szünet azonban jót tett a Sopronnak, egy 15-2-es rohammal nyitott Váradi Kornél legénysége, Watkins 2+1-e után Zagorac is elkapta a fonalat, beszórt egymás után két hármast, a vendég együttes pedig fordított és komoly előnyt épített ki. A KTE játéka egyébként nem esett szét, csak sorra hibázták el az üres hármasokat Wittmannék, védekezésben pedig többször is kihagytak (tripladobás közben beütött faultok, stb.), így nyolcpontos hátrányba kerültek - a gödörből a harmadik negyed végén jöttek ki, amikor 2/17-es triplamutatójukat két bedobott hármassal kozmetikázták. A záró etapban aztán felszívták magukat a hazaiak és a jól működő alacsony szerkezetükkel átvették a vezetést, de az utolsó két percnek végül 68-68-ról feszültek neki a felek - igaz, Duvnjak egy óriási, álló helyből dobott hármassal ismét előnyhöz juttatta csapatát. Borzasztó kiélezett utolsó perc következett, büntetők itt-ott, de egy kulcsfontosságú Autrey-támadópattanó, majd hét másodperccel a vége előtt, 72-74-nél egy döntő jelentőségű eladott labda Thompsontól megpecsételte a hazaiak sorsát - megvolt az esélyük a sikerre, de elhibázták az utolsó lehetőségüket, így második hazai vereségüket is elszenvedték.

Összességében sokat hibáztak a csapatok, de a végjátékban egy fokkal pontosabb, harcosabb volt a Sopron, így megérdemelten szerezte meg idei első győzelmét, méghozzá idegenben. 

kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus