Óriási győzelmet aratott a Kaposvár Fehérváron!

Álomszerűen kezdett a KKK, majd felzárkóztak Simon Balázsék, de a pazarul játszó somogyiakat ma nem lehetett megverni

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 6. forduló

TLI-Alba Fehérvár – Kaposvári KK 88-108 (18-31, 24-24, 29-27, 17-26)
Vodafone Sportcentrum, Székesfehérvár

Alba: Kromah 12, Wood 15/6, Melvin 19/3, Tóth P. 5/3, Csorvási 20
cserék: Simon, Supola 4, Blaskovits, Juhos 7/3, Simon 4

Kaposvár: Gibson 20/9, Fodor 13/9, Raivio 28/9, Hendlein 21/3, Spica 10
cserék: Benke 5/3, Jancsikin 9/3, Horváth M. 2, Grebenár -

Teljes statisztikát itt találtok!

Matt Gibson visszakerült a Kaposvár kezdőjébe, Simon Balázs viszont csak a kispadról érkezett a hazaiaknál. Spica vezérletével jobban kezdtek a vendégek, azonnal megléptek 7-2-re, majd Gibson gyors öt egységével növelték  tovább előnyüket. Cleveland Melvin révén próbálta tartani a lépést a Fehérvár, de a negyed közepén beindult Nik Raivio is, az amerikai játékos vezérletével pedig már tízre nőtt a somogyi fór. A hajrában Jancsikin beemelt egy hármast, gyakorlatilag nem tudtak hibázni a vendégek – így 31 pontot rámoltak be az első tíz percben és 13 pontos előnyt építettek ki.

Hasonlóan folytatódott a második negyed is, Gibson triplájával indult, majd Csorvási kosarára Benke Szilárd is kintről talált be, alig két perc után már 19-cel vezettek a somogyiak. Nem lehetett mit kezdeni Fekete Ádám együttesével, 11/13-at dobtak kettesből, 6/7-et triplából és négy perccel a negyed rajtja után már 23-ra nőtt az előnyük – a leforrázott Alba képtelen volt reagálni. Aztán a negyed közepén fordult a kocka és Lasan Kromah kosaraival megindult a Fehérvár és egy 11-0s rohanással visszajöttek a meccsbe. Brandon Wood is megtalálta magát, miközben nyilvánvalóan csökkent az iszonyatos dobáspontosság vendégoldalon, így a pontháborúból egy félidő alatt 55-43-mal jött ki jobban a KKK.

A fordulás után tovább faragta hátrányát az Alba, Csorvási és Kromah mellett Simon Balázs is hozzátett, így hamar tízen belülre zárkóztak a fehérváriak. Marko Spica nem tudott tényező lenni a remekül játszó Csorvási mellett és Melvin zsákolásával 60-54-re, látótávolságon bőven belülre érkeztek meg a hazaiak a negyed közepére. Itt már végleg megállt a Kaposvár, Fodor Márton két hármasával próbálták tartani az előnyüket, de Supola kosara után már csak néggyel volt lemaradva az Alba. Csorvási Milán ellenállhatatlanul kosarazott, hibátlanul dobott mezőnyből és húsz pontjával húzta csapatát. A negyed végén aztán ismét sebességet váltottak a vendégek és előbb büntetőkkel, majd Fodor harmadik triplájával ismét elhúztak, így 82-71-ről jöhetett a záró etap.

Ez rögtön Tóth Péter triplájával indult, de a remeklő Raivio is hasonlóval felelt, sőt, a nagyot brusztoló Hendlein is megtoldotta egy kettessel. A támadójáték továbbra is dominált, hiszen bőven 50% felett dobott mindkét fél. Nem tudott igazán zárkózni az Alba, sőt, Hendlein is beemelt egy hármast, így az addig mindössze hét pontot szerző fehérvári alakulat ismét tizenhat pontos hátrányban kért időt. Innentől azonban kiszakadt a zsák, Spica kiosztott két gólpasszt, majd a szenzációsan játszó Raivio talált be előbb közelről, aztán távolabbról is, egy óriási rohanással húsz pont fölé nőtt a különbség – eldőlt a meccs.

A találkozót követően Marcel Tenter, az Alba Fehérvár vezetőedzője bejelentette lemondását, az majd később derül ki, hogy a klubvezetés elfogadja-e. A szakvezető szerint a csapatnak egy olyan sokkra van most szüksége, mint az ő távozása.

fotó és slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus