Óriási meccset nyert a Kaposvár Pécsen!

A somogyiak 19 pontos hátrányból fordítottak és Frazier vezérletével nyertek a végjátékban

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 23. forduló

PVSK-Pannonpower – Kaposvári KK 87-91 (27-18, 27-21, 15-24, 18-28)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, v.: Pálla Z., Jakab L., Rácz Zs. (Szabadvári)

Pécs: Nelson 5, Pahlmblad 21/6, Bíró 8/6, Budimir 18/3, Horti 14
cserék: Halász 11/3, Harazin 6, Sztojanovics 4 vezetőedző: Csirke Ferenc

Kaposvár: Frazier 21/6, Raivio 15/3, Jancsikin 7/3, Hendlein 17, Spica 20
cserék: Grebenár -, Fodor 5/3, Benke 2, Kovács S. -, Horváth M. 4 vezetőedző: Fekete Ádám

Teljes statisztikát itt találtok!

Jóval nagyobb lendülettel kezdett a Pécs, így bár Spica 2+1-es játéka jelentette a találkozó első pontjait, Budimir és Pahlmblad kosaraival azonnal fordítottak a hazaiak. A KKK nem igazán találta támadójátékát, négy eladott labdát is vétettek az első öt percben, Bíró triplájával már 11-5-re meglógtak a baranyaiak. Nelsonék szokásukhoz hűen most is nagyon szigorúan védekeztek, nem engedték igazán kibontakozni a vendégeket és a hamar megszerzett előnyt tartották is – sőt, a negyed hajrájában még rátettek egy lapáttal, Bíró újabb triplája után Pahlmblad talált be faulttal együtt, 25-16-ra vezetett Csirke Ferenc együttese.

A második negyed elején Halász Ákos szórt be gyorsan öt pontot, így hiába aktivizálta magát Spica, a Pécs stabilan tartotta tíz egység körüli előnyét. Nelson és Bíró is hamar beütötte a harmadik személyit, de mindkét csapat nagyon keményen védekezve, lassan, de pontosan játszott - ami a különbséget jelentette, az a periméter-játék volt, a Kaposvár ismét képtelen volt betalálni kintről, a Pécs viszont innen is hatékony volt. A félidő vége előtt Budimir és Hendlein váltottak kosarakat, de Pahlmbladra nem volt válaszuk a vendégeknek, a légiós már 15 pontnál járt nagyszünetben, csapata pedig 54-39-es, megnyugtató előnnyel mehetett pihenni.

A fordulás után ismét aktívan kezdett a Pécs, Halász azonnal labdát lopott és már a húszat karcolta a különbség – ugyan erre Spica és Fodor még válaszolni tudott, a baranyaiak ellenállhatatlannak bizonyultak. A negyed első felében teljesen lenullázva játszott a Kaposvár, lubickoltak a Hortiék – aztán a játékrész második felében egy 13-2-es rohanással ismét látótávolságon belülre értek a somogyiak.  Bár úgy tűnt, hogy az utolsó két percben sikerül magát stabilizálnia a hazai alakulatnak, végül az addig is jórészt a padon pihenő Nelson negyedik hibáját is beütötte (technikait), így a harmadik negyed Frazier három büntetőjével zárult – ezzel 69-63-ról indult az utolsó tíz perc.

A záró etapot is nagyon masszívan kezdte a Kaposvár, Sztojanovics hibáit kihasználva három perc alatt felzárkóztak, majd Hendlein kettesével ki is egyenlítettek – alig tíz játékperccel korábban 19 egységgel vezetett a PVSK. Az addig csendes Budimir ekkor kézbe vette a dolgokat, labdát szerzett, zsákolt, majd faulttal együtt is betalált, így a hajrához érve ismét előnyhöz jutott a Pécs. Innen még egyszer kiegyenlített a Kaposvár, de Halász Ákos is villant, egy gólpassz után beemelt egy triplát. A KKK ekkor sem adta még fel, Spica és Hendlein pontjaival ismét felzárkóztak, majd Frazier tempójával a vezetést is átvették – hogy Budimir két büntetőjével ismét a PVSK álljon jobban. Az utolsó pillanatokban aztán jött Frazier, előbb egy tempóval fordított, majd Pahlmblad hibája után bevágta a döntő triplát – ezzel a KKK óriásit harcolva, 19 pontos hátrányból felállva nyerte meg a rangadót. 

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Kaposvárnak! Hozzá kell tennem, hogy Budimir lázasan, Nelson pedig fél kézzel játszott. Tizenkilenc pontos vezetésünk után nyerni kellett volna, de 3-4 eladott labda után vérszemet kapott az ellenfél. Mindenképp befolyásolta a meccset Budimir és Nelson állapota, de ennek ellenére nyerni kellett volna.
Fekete Ádám: – Két ellentétes félidőt játszottunk, úgy, mint Kaposváron, igaz itt előbb ébredtünk. A padról érkezők lendületet adtak védekezésben utána pedig elhittük, hogy van keresni valónk. A végjátékban könnyű kosarakat is tudtunk dobni és okosan kihasználtuk a Pécs hibáit. Örülök, hogy megmaradt az esély a négy közé jutásra.

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus