Óriási végjáték után egyenlített az Alba a Sopron ellen!

Az idei magyar bajnoki rájátszás talán legjobb meccsét játszotta egymással a bajnoki címvédő Alba Fehérvár és az első összecsapást megnyerő Sopron a negyeddöntő második meccsén, melyet végül hosszabbítás után tudott csak megnyerni a negyedik etapban nagy hajrá után túlórára mentő Frade-legénység.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Alba Fehérvár(3.) - Sopron KC(6.) 95 - 90 (18-22, 22-18, 19-31, 24-22, 12-7) - hosszabbítás után

Alba: Tóth P. 4, Supola 9/3, Ram., Moore 28/15, Tóth N. 11/3, Barone 5.
Csere: Somogyi 16, Humphrey 15/9, Juhos 7/3, Oláh -. Vezetőedző: Carlos Frade.

Sopron: Ruják A. 8/3, Thomas 27/15, Boriszov 23/12, Dénes 12/6, Barovics 15.
Csere: Trepák -, Takács N. 3/3, Tóth G. 2. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: Thomas.

Carlos Frade már a keretén is változtatott az első meccshez képest, hiszen az újra csalódást jelentő Braydon Hobbs helyén Lee Humphrey próbálkozhatott győzelemhez segíteni a tavalyi bajnokot, de a kezdésnél megint beragadt az Alba, hiszen 1-9-nél már komolyabb elszakadási kísérletei lehettek az SKC-nak. Ám onnantól teljesen egyenrangú partner tudott lenni a félidőre már egalizáló Fehérvár. Az első etap végén már volt csak egy is közte, de Thomas beverte a hármast, ezzel négy egységnyi fórja volt a vendég gárdának 10 perc után.

Nagyon vontatott játékkal álltak elő a felek a második etap első felében, de Ruják András jó döntései nyomán a Sopron kecmergett ki előbb a hullámvölgyből, ám Ramone Moore kettese már meghozta a hazaiak lendülete mellett az egyenlítést is, a 17-tel kevesebb lepattanót gyűjtő Sabáli-legénységben viszont érezhetően sok volt még a tartalék a 40-40-es félidő zárásnál.

Fordulás után érdekesen alakult a játék, hiszen míg a soproniaknál hátvéd poszton a 27-et szóró Jermaine Thomas villogott, miközben Somogyi Gergely és Kyle Barona a festékben szedte szét az SKC védelmét, szépen tudott tehát építeni ebben a szakaszban a két gárda a másik feléllel szemben birtokolt szerkezeti előnyeire. Aztán Boriszov is beszállt a pontgyártásba, az ő zsinórban szerzett hét egységével, valamint a játékrész hajrájában fontos kosarat jegyző Ruják révén 12 pontos fórt dolgozott össze magának a harmadik kiemelt, látszólag kezdett eldőlni a derbi.

Az igen paprikás meccset viszont jobban bírták idegekkel a hazaiak, meg is kezdték a felzárkózást és Moore hármasa már a vezetést jelentette az Albának a negyedik etap derekán, onnantól pedig felfogást váltva nem igazán engedték el egymás kezét a felek, rengeteg fault született, a büntető párbajból pedig sokáig a Sopron látszott győztesnek, de a 16-ot termelő Somogyi egalizált 16 szekundummal a játékrész vége előtt, a Sopron pedig hibázott a végén, jöhetett a túlóra!

Azonnal triplával nyitott az ekkora már lélektani fórban lévő Fehérvár, ám két perc alatt felállt a vendég együttes, s az egyetlen kosarát ma egy hármas formájában jegyző Takács Norbert visszaadta a vezetést a Sopronnak. Viszont itt kissé váratlanul elfogyott az erő a venédgekből, Ruják begörcsölt, majd rossz döntést hozott, Moore távolija így érdemben a párharc egyenlítését jelentő győzelmet pecsételte meg fehérvári oldalon egy igazi playoff hangulatú, illetve színvonalú rangadó végén.

Fotó: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus