Óriásit küzdött a Szedeák, de a végén nem bírt a Körmenddel

A meccs jelentős részében vezettek a vendégek, de az MTE az utolsó két percben fordítani tudott és végül behúzta a találkozót. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 24. forduló 
Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 77-72 (10-17, 22-12, 15-23, 30-20)

Körmend: Wright 24/9, Németh Á. -, Ferencz 9/9, Davis 12/3, Horti 4. 
cserék: Halász 4, Fanning 5, Hollins 8, Csorvási 11, Bán -. 

Szedeák: Boltics 3, Fortune 20/6, Kovács Á., Csirics 20/12, Sulovics 16. 
cserék: Vágvölgyi, Wirth 3/3. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Agresszíven kezdett a Szeged, a Körmend pedig borzalmas támadójátékot mutatott be a találkozó elején, így Andjelko Mandics legénysége totálisan uralta az első negyedet - egyszerűen levették a pályáról Fanningéket Csiricséket és ráerőltették akaratukat az ellenfelükre. Az MTE nyolc és fél perc alatt összesen két Ferencz-triplát tudott felpakolni a táblára, jöttek az eladott labdák, a rossz vállalások, nem volt meg a ritmus, a Szedeák pedig kiválóan tette a dolgát és nyolcpontos előnybe került. A második negyedig kellett arra várni, hogy a Körmend elkapja a fonalat, amiben persze szerepe volt annak is, hogy a vendégeknél is érkeztek a cserék, itt megfordult a szél és három perccel a nagyszünet előtt a vasiak átvették a vezetést. Ugyan ekkor már Davisék voltak fölényben, de a szegedi védekezés összességében továbbra is fegyelmezetten működött, így két negyed után csak három pont volt közte, abszolút látóvolságon belül voltak a vendégek - érdekesség, hogy húsz percet követően egyetlen kiharcolt büntetővel álltak Hortiék és a két csapat összesen 18 labdát adott el ennyi idő alatt. 

A fordulás után ismét a Szeged kezdett jobban, futottak egy 9-2-t Sulovicsék és fordítottak, de itt aztán egy időre elfogyott a lőszer a vendégek fegyevereiből és a Körmend időszaka következett: egy 13-2-es periódussal válaszoltak Wrighték és megléptek hét ponttal. Fortune és Csirics tűzerejére építve azonban itt még volt egy fokozat a Szedeákban és újabb fordulatot láthattunk, főleg Fortune volt elemében és az ő nagy dobásaival egy 12-0-s etappal zárta a vendégcsapat a harmadik játékrészt - komoly fordulatok és hullámzás után érkeztünk el a záró etaphoz. Itt aztán megmerevedtek a frontvonalak, a Szeged rendkívül érett és taktikus játékkal őrizte az előnyét, továbbra sem engedte lendületbe jönni a Körmendet. Két perc volt már csak hátra, amikor egy alley-ooppal ismét egyenlített az MTE és itt fordult meg a világ: egymás után két gyors támadást is levezényeltek Davisék, a másodikból Ferencz dobott triplát, ezzel pedig ismét a hazaiaknál volt az előny. A döntő ütést aztán Wright vitte be egy triplával fél perccel a vége előtt 71-70-nél, erre már nem tudott válaszolni a Szedeák, így hiába harcolt óriásit a Mandics-legénység, az utolsó két percben felülkerekedett és végül győzött a Körmend. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus