Őrült meccsen, hosszabbításban nyert a Falco Kaposváron

Ivosev 42 ponttal és 60 VAL-lal zárt, de a végén jött Darrin Govens és eldöntötte a derbit a szombathelyiek javára. 

Magyar férfi A csoport, Alapszakasz, 19. forduló

Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely  104-105 - hosszabbítás után (26-25, 20-18, 22-28, 23-20, 13-14)

Kaposvár: Dunn 16/3, Gibbs 20/9, Ivosev 42/9, Hendlein 8, Spica 18. 
Csere: Tóth P. -, Baki -, Papp P. -, Hock -

Falco:Govens 27/6, Norfleet 12, Váradi 23/6, Pustahvar 16/12, Tóth N. 7
Csere: Boriszov 16, Zsigeranovics 4, Kovács -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A vendégeknél végül nem tudta vállalni a játékot a válogatott kiválósága, Perl Zoltán, Milos Boriszov viszont ott volt a keretben, ennek ellenére a Falco kezdett jobban: egy gyors kaposvári kettesre három triplával válaszoltak az alacsonyabb szerkezettel felálló szombathelyiek. Az első percekben mindkét oldalon potyogtak a kosarak, a vendégek a betörés-kiosztást játszották kiválóan, míg a hazaiak a festékben voltak hatalmas fölényben, az első negyed közepén már 14-13 állt az eredményjelzőn. Ezen Szrecsko Szekulovics időkérése sem változtatott, ugyanúgy folytatódott a pontzuhatag, az első negyed végén 26-25-re vezetett a 66,7%-kal dobó somogyi együttes. Az egyébként is feszült hangulat tovább fokozódott a második játékrészben, amikor egy centerezésnél Ivosev könyöke találkozott Zsigeranovics arcával és a Falco óriása percekig a földön maradt az eset után, majd úgy kellett letámogatni a pályáról, majd agyrázkódással szállították kórházba - a játékvezetők visszanézték az esetet, szándékosságot, sőt, faultot sem láttak Ivosevnél. Meglépni egyik csapat sem tudott a másiktól, négy pontnál nem volt nagyobb a távolság egyik oldalra sem, a nagyszünetben három ponttak járt előrébb a KKK - elképesztő egyéni statisztikákat találhattunk ekkor, Ivosev már 23 pontnál, Hendlein tíz lepattanónál járt két negyedet követően, míg a túloldalon Váradi Benedek 16 pontját emelhettük ki. 

A fordulás után sem hűltek ki a kezek, továbbra is magas fordulatszámon pörögtek a csapatok és bár úgy tűnt, hogy megléphet a KKK (hat pont volt a távolság), azonnal megrázta magát a Falco és visszakapaszkodott, sőt, a vezetést is át tudta venni. Tovább fokozódott a hangulat, a hazaiaknál Ivosev, Spica és Dunn is három-három, a vendégeknél Norfleet négy faultnál járt, Boriszov és Pustahvar azonban nagyon fontos játékokat mutatott be és az ő vezetésükkel átvette az irányítást a Szombathely - a záró etapnak Govensék feszülhettek neki három pont előnnyel. Itt aztán rögtön egy 6-0-val nyitott Szrecsko Szekulovics csapata, időt kért Fekete Ádám, komoly gödörbe került a Kaposvár, de volt még erő Dunnékban ahhoz, hogy kijöjjenek belőle, szűk három perccel a vége előtt ki tudtak egyenlíteni. Tehát ahogy az egész meccs, úgy a végjáték is abszolút kiélezetten alakult, 38 másodperccel a vége előtt Marko Spica büntetőivel előnybe került a KKK, majd Tóth Norbert büntetőzhetett, de a másodikat elrontotta, így volt még 21 másodpercük a hazaiaknak, hogy megnyerjék a meccset - dobásig azonban nem jutottak el, jöhetett a hosszabbítás.

Itt már pattanásig feszültek az idegek és a Kaposvár is hamar elvesztett egy játékost, ugyanis kipontozódott Chris Dunn, nem sokkal később pedig tovább rövidült a vendégcsapat is, Pustahvar is beütötte ötödik személyijét, érkezett a helyére az addig egyetlen másodpercet sem játszó Kovács. A fáradhatatlan Govenst azonban ez nem érdekelte, rendkívüli higgadtsággal harcolta ki a faultokat és értékesítette a büntetőket, így az utolsó 19 másodpercnek egypontos előnnyel mehetett neki a Falco - volt még egy támadása a győzelemért a hazai alakulatnak. Ebből két Ivosev-büntető és fordítás lett, de maradt még ideje a Falcónak, amit Govens kihasznált: gyönyörű mozdulattal fordult be, faultolták és estében még a kosarat is bedobta, három és fél másodperccel a vége előtt 105-104-es előnyhöz juttatva a Szombathelyt. Az elképesztő végjáték itt ért véget, nem történt több fordulat, hihetetlen meccsen győzött a Falco, amelyben Govens 27 ponttal, 9 gólpasszal és több clutch játékkal villogott, hiába hozott 42 pontot és kereken 60 VAL-t a túloldalon Ivosev. 

fotó: FIBA.com

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus