Őrült meccset nyert meg a PVSK Szegeden

Két és fél negyeden keresztül kontrollálta a meccset a Pécs, a Szeged viszont nem adta fel, és ebből egy izgalmas összecsapás kerekedett.

Magyar férfi A-csoport, Alapszakasz, 16. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (6-10) – PVSK-VEOLIA (8-8) 81-88 (17-27, 18-24, 25-15, 21-22)

Szedeák: Boltics 16, Wirth 8/6, Fortune 23/12, Meleg 2, Sulovics 13.
Csere: Vágvölgyi -, Petrovics 6/3, Kovács 13.

PVSK: Durham 13, Supola 22/12, Demeter -, Budimir 17/3, Sarlija 15.
Csere: Simon 9/3, Bíró 6/6, Dukics 2, Harazin 4.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtalálhatjátok. 

A fiatal Meleg Károly a szegedi kezdőben kapott helyet és ő szerezte a meccs első kosarát is, megadva ezzel az alaphangot, 6-4-re még a Szedeák vezetett – itt azonban jött Supola Zoltán, aki három gyors triplával jelentkezett, ezzel bele is lendült a Pécs. A cserék is jól szálltak be a vendégeknél, Dukics, Harazin és Bíró is hozzászólt a meccshez, míg a Szedeáknál ekkor nagyon érződött a szűk rotáció, ráadásul Boltics két faultot is összeszedett (17-27). A második negyedben folytatódott a hazaiak vesszőfutása, képtelenek voltak betalálni a gyűrűbe, miközben a pécsieknél mindenkit sikerült tűzben tartani, ennek köszönhetően 16 pontnál is járt már a differencia. Sulovics és Kovács törte meg a hosszú gólcsendet, de a különbség nem nagyon csökkent, 13 pontnál nem tudott közelebb jönni a Szeged, mivel Supola is rákapcsolt - ráadásul a játékrész vége felé Boltics kidumált magának egy technikait, ami már a harmadik személyi hibája volt, nem állt tehát jól a Szedeák szénája (35-51).

Bár Durham duplája vezette fel a harmadik negyedet, a hazaiak érezhetően összekapták magukat a nagyszünetben, többször is a 10 pontos különbség határán táncoltak – a PVSK sokoldalúsága azonban most is előjött, Sarlija rendre büntette védekezésbeli hibáikat. A negyed közepén Budimir is megérkezett a meccsbe, ugyanakkor Boltics is begyújtotta a rakétákat, 47-64 után egy 13-2-es futással zárta a harmadik negyedet a Szedeák, ebben kulcsszerepe volt az irányítónak, aki rendre jól bontott, és ezekből Sulovics is nagyon élt – a vendégek eközben hibát hibára halmoztak, így teljesen nyílttá vált a meccs (60-66). A csoda a negyedik negyedben is folytatódott, Fortune és Petrovics kosaraival egy labdára zárkózott a Szedeák – Supola törte meg a vendégek gólcsendjét, de csak egy büntetőt értékesített, ám Simon és Durham is fontos pillanatban talált be, ezzel pár pontos előnyt szerzett a Pécs. Itt azonban még nem volt vége, Sulovics tartotta a lelket a Szedeákban, majd Wirth és Fortune is triplával csengetett, majd utóbbi 2+1-ével 77-79-re megint felzárkózott a csongrádi csapat. Az utolsó percre fordulva aztán Simon Kristóf újabb hármasa sem törte meg a hazaiakat, Fortune is újabb kintit hintett, az idő azonban vészesen fogyott, Durham, Simon és Supola sem hibázott már a vonalról, így őrült meccsen győzött a PVSK. 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus