Osztálykülönbség a Kecskemét javára

Ma este rendezték az NBI A csoportjában az alapszakasz zárófordulóját, amelyben a KTE-Duna Aszfalt a Zalakerámia-ZTE KK-t fogadta. Az előzetes várakozásokhoz képest sokkal simábban tartotta kezében a meccset Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány együttese: már az első negyedben 14 pontos előnyt épített ki magának a KTE, amit a félidőre 22-re növelt, a fórjuk pedig három negyed után elérte a 30 pontot is. A végeredmény 70-54 lett a javukra, az Alba győzelme miatt azonban maradt a Kecskemét a tabella harmadik harmadik helyén, míg a ZTE a 10. pozícióban zárt!

NBI A csoport, alapszakasz, 21. forduló
KTE-Duna Aszfalt (15-7) - Zalakerámia-ZTE KK (7-15) 70-54
(24-10, 19-11, 19-10, 8-22)

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 6/3, Mészáros 12/6, Djeraszimovics 19/3, Hegedűs 5/3, Karahodzics 9.
Csere: Bencze 2, Pongó Ma. 9/6, Sztefanovics 3/3, Pongó Má. 4, Kuntics 1, Kovács B. -, Kővágó-Laska -.

Zalakerámia-ZTE KK: Boston 10, Plumb 8/6, Gáspár 9/3, Safford 5, Lekli 6.
Csere: Kovács Á. 2, Kertész 4, Kámán 8/6, Velkey -, Koma 2.

A mérkőzést statisztikáját ezen a linken eléritek!

Hegedűs Gergely triplája nyitotta a találkozót, majd két perces gólcsend következett. Mindkét csapat pontatlan támadásokat vezetett, a vendégeknél Plumb két büntetőt is elhibázott. A kosárcsendet Pongó Martin triplája szakította meg, majd egy 2+1-es akcióval mutatkozott az ifjú irányító (9-2). A ZTE rendre pontatlan támadásokat vezetett - eladott labdák, kihagyott dobások – ezt Jimenez nem tolerálhatta, kénytelen volt kikérnie első idejét. Nem igazán használtak az edzői tanácsok a vendégeknek, ugyanazt a pontatlan játékot játszották, mint az időkérés előtt, Djeraszimovics vezérletével pedig már tizenegy ponttal is vezetett a KTE (19-8). Az első etap zárásaként Wittmann 8 méterről még elsüllyesztett egy triplát a vendégek gyűrűjében, így 14 pontos különbséggel vonultak le a csapatok a pályáról.

Safford középtávolijával kezdődött a második etap, Mészáros triplával válaszolt. Hegedűs szépen dolgozott a palánk alatt, két támadólepattanót is letépett. Továbbra is döcögött a zalaegerszegi szekér, Pongó Máté - labdaszerzése után - a 20 pontos különbséget is beállította. A túloldalon Velkey és Kámán is triplákat hibázott, ezeket rendre megbüntették a hazaiak. Az sem a ZTE malmára hajtotta a vizet, hogy Plumb beütötte harmadik személyi hibáját, Djeraszimoviccsal pedig nem igazán tudott megbirkózni Gáspár. A szerb légiós faultokat harcolt ki, az ezért járó büntetőket pedig rendre értékesítette (42-21). A félidő végére Safford is beütötte harmadik hibáját, 22 pontos hazai előnnyel indulhattak pihenőre a felek.

Gáspár Dávid tempójával kezdődött a második félidő, ezt egy nagyszerű védekezés követte vendégoldalon. Wittmann Krisztián beütötte negyedik faultját, Boston két büntetőt értékesített (47-27). Bár az eredményen nem látszódott, de egy teljesen másik Zalaegerszeget láthattak a pályán a nézők. A vendégek támadólepattanókat szedtek, labdát szereztek, ám mindig volt kecskeméti egy játékos, aki átlendítette a holtponton csapatát. Továbbra is próbálkozott a ZTE, de nemigen jártak sikerrel, üres dobásokat hibáztak és már huszonöt ponttal vezetett e KTE (55-30). A ZTE-nél egyedül talán Safford volt dicsérhető, aki szépen melózott a palánkok alatt, de a dobások neki sem ültek. Mészáros Máté közelije volt az utolsó említésre méltó momentum a harmadik negyedben, 62-32-es kecskeméti vezetést mutatott az eredményjelző.

A záró etapot egy 5-0-as rohanással kezdték a vendégek, Djeraszimovics triplája viszont megszakította a jó sorozatot, majd egy rendkívül unalmas periódus következett: egyik csapat sem volt képes betalálni, pontatlan játék jellemezte a mérkőzés ezen szakaszát. Sztojan Ivkokovics és Raul Jimenez sem volt elégedett sajátjaival, mindketten idegesen toporogtak az oldalvonalnál, KTE mindössze két (!!!) pontot szerzett hét perc alatt. Kámán Tamás helyezett el egy triplát a hazai gyűrűbe, majd a támadóidő lejártával Mészáros Máté cselekedett ugyanígy (67-46). A mérkőzés végére Kovács Barnabás, Kővágó-Laska Márk és Davorin Kuntics is lehetőséget kapott Ivkovics mestertől a bizonyításra, utóbbi egy sikeres büntetővel hálálta ezt meg.

 

Raul Jimenez: Először is, szeretnék gratulálni a Kecskemétnek, biztos vagyok benne, hogy lesz beleszólásuk a bajnoki címért vívott harcba. Hosszú támadásokat vezetve, a hibáinkat agresszívan kihasználva játszottak. Ez a játék kevés lesz ahhoz, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, ezért keményen dolgozunk tovább.

Sztojan Ivkovics: Nehéz meccsre számítottunk, készültünk a Zalaegerszeg tranzíciós játékából. Külön öröm számomra, hogy Jovanovics nélkül is eredményesek tudtunk lenni. Sajnálom viszont, hogy a ZTE-nek a negyedik negyedben sikerült ránk erőltetnie a játékát. További sok sikert kívánok Jimenez kollégámnak!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus