Öt ponttal győzött a Paks Sopronban

Jó iramú, szoros meccsen tudtak nyerni Kovács Ákosék a Sopron otthonában. 

Az Atomerőmű SE beszámolója:

Felkészülési mérkőzés

Sopron KC - Atomerőmű SE 82-87 (26-26, 20-23, 16-20, 20-18)

SKC: Threatt 18/6, Takács 3/3, Lewis 15/15, Dufault 9/3, Spica 18.
Cs.: Dénes 4, Tóth 4, Bán 11/3, Kántor -.

ASE: Kovács 4, Samenas 14/12, Forte 16, Tiby 20/6, Watkins 13.
Cs.: Bagó 4, Illés -, Medve 7/3, Will 8/3, Sömenek 1.

Kipontozódott: - ill. Watkins (32.) , Illés (35.)

Statisztika ide kattintva elérhető!

Sopronba utaztunk a mai napon, hogy lejátsszuk erre a hétre tervezett három edzőmeccsünk közül az elsőt. Hazai triplazáporral indult a mérkőzés, nagyjából csak abból nem lett gól, amit nem dobtak rá, de szerencsére Forte és Tiby eredményes támadójátékának köszönhetően tartani tudtuk a lépést. A negyed derekán aztán - ahogy azt már litván mesterünknél megszokhattuk - szép lassan pályára kerültek a cserék is, akik ismét jól szálltak be a játékba. Különösen örömteli volt Bagó agilis játéka, a huszadik születésnapját a napokban betöltött játékos támadó és védőoldalon egyaránt hozzá tudott tenni a meccshez.

Az egállal záruló első negyed után a másodikban fokoztuk egy kicsit a tempót és a nyomást, és szép lassan nekiláttunk leszakítani ellenfelünket. Meg is léptünk nyolc ponttal, mikor Sabáli Balázs magához intette fiait, és rendezte a sorokat. Az időkérés után sikerrel zárkózott a Sopron, ám utolérni így sem tudtak minket, így végül mi zártuk három pontos előnnyel a félidőt.

A harmadik negyedben ahogy szoktunk, ismét nagy iramot diktáltunk, igyekeztünk egy gyors, rengeteg futással járó játékba belevinni az ellenfelet, mely inkább nekünk kedvezhet. Most sem volt ez másképp, a nyolc pontot szóró Samenas vezérletével tovább növeltük a paksi fórt és hét ponttal vezetve fordultunk a záró felvonásra.

Az utolsó negyedben aztán nekünk esett az SKC, mindent megtettek, hogy megfordítsák a meccset, ami időszakosan sikerült is, hiszen 75-74-nél visszavették a vezetést. Közben Watkins és Illés is kipontozódott, ám a padról érkező friss erők új lendültet tudtak hozni a meccsbe, melyet végül viszonylag magabiztosan be is húztunk.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus