Parádés harmadik negyedével győzött a Kaposvár

Az első félidőben csak szenvedett a Kaposvár a Jászberény ellen, a harmadik negyedben azonban robbantottak a hazaiak, akik végül 76-67-re le is győzték Nikola Lazics csapatát.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 2. forduló
Kaposvári KK (1-0) - JP-Auto JKSE (0-2) 76-67 (22-23, 14-23, 24-8, 16-13)

Kaposvári KK: Dunn 11/3, Evans 10/3, Ivosev 20, Hendlein 8, Spica 22.
Csere: Hock -, Grebenár -, Papp 5/3.

Jászberény: Rakics 9, DeShields 16, Kerpel-Fronius -, Lucsics 14/6, Sejfic 19.
Csere: Cseh 2, Brown 7/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Sejfic és DeShields kosaraival jobban kezdett a vendég Jászberény, de Hendlein és Spica révén a negyedik perc végére egyenlített a hazai gárda (6-6). Túl hatékony védekezés egyik oldalon sem látszódott, lényegében kosárra kosár volt a válasz az első 7-8 percben, így egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól, 1-2 ponton belül maradtak a felek - Brown és Lucsics hármasára dobott Spica a végén egy duplát, így egyetlen pont volt a differencia 10 perc játékot követően (22-23). A második negyedben Rakics gyakorlatilag egymaga volt felelős azért, hogy 8 ponttal meglépett Nikola Lazics alakulata (22-30). A somogyiak a negyed felére megfelezték hátrányukat, de a félidő utolsó percei a Lucsics-Sejfic párosról szóltak - a berényiek magasemberei 12 pontos vezetéshez juttatták a vendég együttest, amelyből 10 egység a nagyszünetben is megvolt még (36-46).

A fordulás után óriásit változott a mérkőzés összképe, főleg annak köszönhetően, hogy a védekezésén állított Fekete Ádám alakulata - a Kaposvár a kezdői révén egy 21-4-es hét perccel nyitotta a harmadik negyedet, úgyhogy a 27. percben már ők vezettek hét ponttal (57-50). Lucsics és DeShields állították meg a vérzést, de hat ponttal így is vezetett a vendéglátó az utolsó 10 perc előtt (60-54). A záró játékrész elején nem nagyon potyogtak a kosarak, ami Dunnéknak tökéletes volt, ráadásul amikor közelebb jött volna kicsit a Jászberény, Papp hármasával visszaállt a hatpontos különbség a 34. percben (64-58). Abszolút semmi nem utalt arra, hogy a JKSE fordítani tud annak ellenére sem, hogy nem voltak messze a Kaposvártól. DeShields és Sejfic a 38. percre hozták vissza csapatukat három pontra (68-65), innen azonban Evans és Dunn összesen 8 pontot szórt, el is döntötték a mérkőzést, amelyet végül 76-67-re nyert meg a Kaposvár.

Fekete Ádám, Kaposvár: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz az első bajnoki a hazai pályán. Látszott, hogy sérültjeinkkel vékony jégen táncolunk. A második félidőben nagyot harcoltunk és a szurkolók segítségével fordítani tudtunk. A legfontosabb, hogy nyertünk, innen már meccsről-meccsre jobbak leszünk.

Nikola Lazics, Jászberény: – Az első félidőben még koncentráltan és pontosan kosárlabdáztunk. A folytatásban aztán sokkal többet hibáztunk. Támadásban rossz döntéseket hoztunk és szétesett a játékunk, ez vezetett a vereségünkhöz.

Foto, Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus