Parádés kezdésének köszönhetően a MAFC legyőzte az ASE-t

Az első negyedben 19 pontos előnyt szerzett a MAFC, és az ASE minden felzárkózási kísérletét visszaverve fontos győzelmet aratott.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 24. forduló

MAFC (5-18) – Atomerőmű SE (12-11) 89-78 (32-13, 21-18, 17-27, 19-20)

MAFC: Hot 21/6, Fodor 18/9, McCray 7/3, Cvetkovics 16/6, Dukics 17/9.
Csere: Lakosa 4, Lakits 4, Misek 2, Peringer -.

ASE: Ruják -, Hinds 8/3, Tarrant 17, Eilingsfeld 21/3, Guinn 14/12.
Csere: Barnies 13/6, Medve 5/3, Ogunyemi -. 

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

Ellenállhatatlanul kezdte a mérkőzést a MAFC csapata a Paks ellen, három perc sem telt el a találkozóból, de már a Hot – Cvetkovic duó vezetésével 13-4-re elhúztak ellenfelüktől, Cizmic mesternek így gyorsan magához kellett rendelnie játékosait. Az időkérést követően hiába talált be Guinn a tripla vonal mögül, a MAFC irányítójának vezetésével, illetve Fodor és Cvetkovic hatékony játékával már 24-9-re vezetett az újbudai alakulat 7 perc játék után. A negyed hajrájában sem változoztt a játék képe, a hazaiak ekkor különösebb megeröltetés nélkül jutottak el az atomvárosi csapat kosarához, így 10 perc játék után 32-13-ra vezetett a Garai legénység.

Ahogy az várható volt, az első negyed látványos, szinte hibátlan dobóteljesítményt hozó negyede után a hazaiak is visszaestek a hatékonyságot tekintve. Ugyan McCray triplájával húsz pont fölé nőtt rögtön a negyed elején a differencia, de sokáig állandósulni látszott a különbség. A paksi csapat továbbra sem találta a hazaiak védekezésének ellenszerét, azonban annyit sikerült elérniük ekkorra, hogy limitálni tudták a MAFC tripláit.

Félidőben a MAFC 53-31-re vezetett előzetesen esélyesebbnek tartott ellenfele ellen. Borzalmasan célzott a Paks távolról, de a legnagyobb hibát továbbra is védekezésben lehetett látni, hiszen nem tudtak a Dukic - Cvetkovic párosra ellenszert találni, ketten együtt 27 pontot szereztek, az ekkor 17 pont és 5 gólpassznál járó Amir Hot mellett. 

Eilingsfeld János kétpntosa nyitotta a második félidőt, de előbb Fodor Márton, majd McCray pontjaival növelte a különbséget a hazai gárda. Barnies, majd Dukic talált be távolról, majd Barnies süllyesztett el egy újabb trojkát, majd Hinds 2+1-es akciójával tizenöt pontra jött fel a Cizmic legénység. Sikerült a hazaiaknak kontrollálni a paksi futást, így állandósult a különbség a negyed közepén. Közeledve a negyed zárásához, az ekkor dupla-duplánál tartó Eilingsfeld vezetésével 12 pontra tudta megközelíteni a hazaiakat az ASE. 

A záró tíz perc kezdetén Medve Máté távolija után hosszú idő után tíz ponton belülre kerül a Paks, sőt büntetőivel már csak hét pont volt közte, azonban Lakosa nem hibázott a vonalról, majd Hot középtávolijával újra tíz felé nőtt a differencia. Hamarosan Fodor Márton és Hot vezetésével tizenöt fölé ment a MAFC, azonban ezután előbb Guinn, majd Hinds triplájával közeledett a Paks, de hiába próbált meg mindent az ASE, ezen a napon Garai Péter csapatának mindenre volt válasza, így végül megérdemelt, 89-78-as győzelmet aratott.

A MAFC csapatként nagyszerűen játszott Amir Hot (21 pont, 7 gólpassz, 6 lepattanó), illetve Fodor Márton (18 pont 3 gólpassz) hátvédpáros vezetésével, míg a Pakshoz a masszív, 21 pont 15 lepattanós dupla-duplát hozó Eilingsfeld Jánoshoz ritkán tudtak fellépni a csapattársai.

fotó, slide: MAFC Kosárlabda Facebook-oldala, hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus