Parádés utolsó negyeddel verte a Kaposvárt a ZTE

Három perccel a vége előtt vezetett előszöt a zalai alakulat - Szabó Zsolt lett a nyerőember - zsinórban harmadszor bukott a Kaposvár. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 8. forduló
Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK 78-72 (16-26, 18-18, 19-16, 25-12)

ZTE: Vaughn 17/12, Horváth Á. 13/12, Benke 17/3, Szabó 17/12, Radic 4. 
cserék: Mohácsi 5, Jeffers 5, Kis R. -

Kaposvár: Dunn 17/3, Evans 3/3, Ivosev 11/3, Hendlein 15/3, Spica 23. 
cserék: Baki 3/3, Hock -, Bogdán -. 

A mérkőzés statisztikája itt elérhető!

Hatékonyabban dolgozott az első percekben a Kaposvár, a ZTE nem igazán találta a gyűrűt, Radic két közelit is mellédobott, míg a túloldalon a Dunn-Ivosev páros hozta a kosarakat, 6-11-nél kért időt Bencze Tamás - ekkor már Vaughn és az említett Radic is beütötte második személyijét. Az időkérés sem segített, a KKK könnyedén és látványosan játszott, az első negyed végén már 13 pont is volt a távolság, Horváth Ákos triplájával és Mohácsi 2+1-ével próbált látótávolságon belül maradni a hazai alakulat - ez nem nagyon sikerült, a második játékrészben 18-34-nél ismét a hazaiaknak kellett időt kérniük. A lepattanókat uralták a somogyiak, támadásban rendre megtalálták az utat a gyűrűig, míg a ZTE továbbra sem találta a ritmust - egészen addig, amíg Benke meg nem tolta a zalai szekeret, két támadásból bevert hat pontot, visszahozta csapatát a mérkőzésbe. Ezt a kisebb krízist azonban letudták a vendégek és a nagyszünetig stabilizálták magukat, végül közte tízzel fordulhattak a felek - a Dunn-Hendlein-Spica trió önmagában túldobta eddig a zalai gárdát, akiknél csak Benke jutott tíz pont fölé.

A fordulás után aztán felszívta magát a ZTE, Benke dobott sorozatban hat pontot, majd Vaughn ötöt, ezzel 49-55-ig zárkóztak a hazaiak - az áttörés azonban itt sem sikerült, sorra hagyták ki a palánk alatti dobásokat Jeffersék. Emiatt  hiába esett vissza a Kaposvár, a záró etapra is megmaradt az előnyéből hét pont, ekkor azonban előlépett Szabó Zsolt: megtörve a jeget bevágott egy hármast, kiosztott egy blokkot, majd még egyszer betalált kintről, pillanatok alatt felrobbant a zalai csarnok. Hét perccel a vége előtt Vaugh hármasával 0-0 után először volt egál a találkozó, közben Evans sérülés miatt kidőlt a vendégeknél, Radic pedig kipontozódott, egyre kiélezettebbé vált a helyzet. Bencze Tamás közben alacsony szerkezetre váltott (Vaughn-Horváth-Benke-Mohácsi-Szabó), miközben a Kaposvár extra magas ötössel (Dunn-Baki-Ivosev-Hendlein-Spica) próbált operálni, érdekes különbségek rajzolódtak ki, amit az is súlyosbított, hogy mindkét gárda eléggé elkészült az erejével. Ebből a ZTE jött ki jobban, az utolsó három percbe lépve Horváth hármasával a meccs során először átvették a vezetést a hazaiak. Ez döntőnek bizonyult: innentől elöl-hátul sorra követték el a hibákat a vendégek, a Zalaegerszeg pedig olyannyira elkapta a ritmust, hogy ellenállhatatlanul szórták a triplákat - végül Szabó Zsolt (17 pont, 17 lepattanó, 4/6 tripla) és Vaughn (17 pont, 4/7 tripla, 5 gólpassz) vezetésével óriásit küzdve, a negyedik negyedben abszolút felülkeredve arattak rettentő fontos győzelmet, míg Fekete Ádám alakulata egy végig kézben tartott találkozót bukott és begyűjtötte sorozatban harmadik vereségét. 

fotó: zaol.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus