Parázs meccsen verte a Kaposvár a ZTE-t

Bár félidőben még Healy-ék vezettek, a második játékrészben magukra találtak a somogyiak és a negyedik negyedben lelépték ellenfelüket.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 8. forduló

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 88-72 (21-17, 14-26, 23-11, 30-18)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, v.: Kapitány G., Szabó G., Praksch P., (Parádi)

Kaposvár: Gibson 2, Fodor 18/12, Raivio 22/9, Hendlein 14, Spica 20
cserék: Jancsikin 7/3, Benke 3/3, Grebenár 2, Kovács S -., Horváth M. -

Zalaegerszeg: Kertész 4, Gáspár 19/6, Graham 8, Healy 29/6, Tamir 4
cserék: Ilics 6, Czinger -, Mohácsi 2

Teljes statisztikát itt találtok!

A vendégeknél még nem kezdett a napokban igazolt center, Ilics, viszont így is ők kezdtek agresszívebben, kőkeményen védekeztek, miközben a Kaposvár túlkombinálta a támadásait és folyamatosan eladta a labdákat – a szenvedést 10-2-nél unta meg Fekete Ádám és időt kért. Ez hatásos volt, beállt Jancsikin Gibson helyére és egy 9-0-s etappal meg is fordították a meccset a somogyiak. Innentől aztán fej-fej mellett haladtak tovább, a hajrában beállt Ilics és azonnal be is köszönt egy nagy kettessel, az utolsó támadásnál már kettőzte őt a KKK. Ennek ellenére végül Hendlein kosara zárta a játékrészt, 21-17-re vezetett a Kaposvár.

Jól kezdték a második negyedet a somogyiak és el is léptek, de Jancsikin egy védekezésen belül két faultot ütött be, le kellett ülnie, Gibson pedig hibát hibára halmozott beállása után. Eladott labdák, megölt támadások jellemezték a játékát, Healy pedig egészen pazarul játszott a vendégeknél, így előbb felzárkóztak, majd egyenlítettek a zalaiak. A játékrész második felében meg is léptek a vendégek, Gáspár is nagyon elkapta a fonalat és tíz pont fölé jutott, miközben kis túlzással Gibson fejét követelte a kaposvári közönség – a társak sem tűntek éppen boldognak a teljesítményétől. Gáspár triplája után félidőben 43-35-re a ZTE vezetett, a KKK teljesen szétesett a végére.

A harmadik negyed elején kemény ütközések és nagy rohanások jellemezték a játékot, de mindkét fél elég pontatlanul támadott. Tartotta az előnyét a ZTE, próbálták feltörni egymás védekezését a csapatok. Aztán ahogy leült Gibson, Raivio berámolt két triplát egymás után, amivel a negyed közepén egyenlítettek a hazaiak. Elképesztő küzdelem zajlott a pályán, minden labdáért csúsztak-másztak a felek és bár a színvonal nem verdeste az egeket, parázs meccs alakult ki. A negyed hajrája aztán a Kaposvárnak jött ki jobban, eksztázisba kerültek elöl-hátul, Fekete Ádám folyamatosan szinte a pályán belül adta utasításait és Fodor triplája után végül 58-54-es vezetésről kezdhették a negyedik negyedet. Gáspár pontjai itt már elapadtak, de Healy már 23-nál járt, teljesen tarthatatlannak bizonyult – a többiek viszont nem sokat tettek hozzá vendégoldalon.

A záró etapban húsz másodperc alatt három faultot is beütött a ZTE, de Nate Healy egészen brutális formában kosarazott, közelről, távolról, leütésből, egy-egyből, mindenhonnan betalált, nem tudtak vele mit kezdeni a somogyiak. Ennek ellenére most ment a szekér hazai oldalon, Fodor vezetésével megléptek nyolc ponttal, majd a hátvéd negyedik faultja után Fekete Ádám inkább a jól védekező Benkét hozta be Gibson helyett. Gáspár berámolt  gyorsan öt pontot, de Raivio válaszolt ezekre, így az utolsó bő négy percnek 73-66-ról feszültek neki a felek. Ez viszont már a hazaiaké volt, Hendlein egy nagy sapka után dobott egy közelit, Spica is betalált, majd Benke triplája is beakadt a sarokból, ezzel tizennégy pontra húzott el a KKK. Innen már nem volt visszaút, parázs meccsen hozta a kötelezőt a somogyi alakulat.

Fekete Ádám: – Nem játszottunk jól az első félidőben. Nem találtuk a ritmust és sem védekezésben, sem pedig támadásban nem tudtuk a saját játékunkat játszani. A második félidőben nagy akarással és a közönség segítségével tudtunk fordítani és megnyerni a mérkőzést.

Milos Sporar: – Nagyon jól játszottunk három negyeden át. Megmutattuk, hogyan akarunk kosárlabdázni. Utána az történt, ami legutóbb a Sopron elleni találkozón. Hiányzik tőlünk egy igazi húzó játékos, aki ezeken a holtpontokon átlendítené a csapatot és nyerő emberré válna. Gratulálok a győztes kaposváriaknak!

 

fotó és slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus