Pécsen megszakadt a Kecskemét kilences sikerszériája!

Az élete legjobbját hozó Halász Ákos dupla duplájával és clutch végjátékbeli játékával lehajrázta az Ivkovics-alakulatot a Csirke-legénység

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 15. forduló

Pécsi VSK-PANNONPOWER (7-6) - KTE-Duna Aszfalt (11-2) 79 - 75 (26-15, 16-22, 16-24, 21-14)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, V.: Papp P., Farkas G., Gorka Sz. (Gincsai dr.)

Pécs: Nelson 12/3, Pahlmblad 14/6, Bíró O. 4, Budimir 21/12, Horti 3.
Csere: Harazin 9, Halász Á. 13, Somogyfoki Sz. -, Délity 3/3. Vezetőedő: Csirke Ferenc.

Kecskemét: Kinney 15/9, Kovács P., Djeraszimovics 18/9, Ivosev -, Barovics 4.
Csere: Rakics 11, Karahodzics 14, Hegedűs 3/3, Pongó Mart. 5/3. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

A feldobást követően a hazaiak szerezték meg a labdát, majd a találkozó első pontjait is, Pahlmblad talált be távolról. Nagyszerűen indította a derbit a Csirke-csapat, 7-0 után Deraszimovics dobott egy duplát (7-2). A KTE nem igazán találta a meccs ritmusát, tőlük nem megszokott módon sokszor hagytak ki védekezésben, amit Nelsonék minél nagyobb igyekezettel próbáltak kihasználni. Halász vezérletével 15-4-re vezettek, amikor kezdett éledezni Sztojan Ivkovics együttese. Az első etapot Budimir trojkája zárta, 26-15 volt az eredmény.

A második játékrészt 9-0-val indította a Kecskemét, Rakics ihletett formában játszott, faultokat harcolt ki, pontokat dobott és szépen szolgálta ki a társakat. Horti büntetőivel négy perc után talált először gyűrűbe a Pécs a második negyedben, de Kinney hármasával egalizálni tudtak a vendégek. A félidő hátralévő részében a kiegyenlített játék dominált, fej-fej mellett haladtak a felek, de a hajrá Harazinéknak sült el jobban, öt egységnyi előnyt tudtak kiharcolni a nagyszünetre (42-37).

Harazin pontjaival indult a meccs második fele, majd Kinney rámolt be egy triplát (44-40). Két percnyi kosárcsend vette kezdetét, melyet Karahodzics tört meg büntetőkkel (45-42). Egy 8-2-es rohanás produkált eztán a PVSK, de sikerült felzárkózni a lila-fehéreknek, sőt, az imént említett center kettesével már 53-52-re vezetni is tudtak. Három perc volt hátra a harmadik játékrészből, és az utolsó minutumig kosárra kosár volt a válasz. Hatvan másodperccel a vége előtt Kinney harmadik távoliját küldte a helyére, és Rakics is eredményes volt, azonban megint pécsi pontokkal ért véget a etap (58-61).

Izgalmasnak ígérkezett az utolsó negyed. Deraszimovics köszönt be egy trojkával, majd Nelson dobott két büntetőt (60-64). Kialakult a 4-5 pontos differencia a vendégek javára, Kinney hármasával már hét is volt közte (62-69). A harminchatodik percben elkezdtek mutatósan játszani a Halász-vezette hazaiak, és Budimir távolijával 73-73-ra jöttek fel. Halász az utolsó két percben hat pontot termelt, amire csak egy Deraszimovics-dupla volt a válasz, így tehát hatalmas bravúrt bemutatva, megérdemelten nyert Csirke Ferenc csapata 79-75-re, melynek vezére ma a hajrában fontos labdát szerző és büntetőket értékesítő Halász Ákos (13 pont, 10 gólpassz, 6 szerzett labda, 9 kiharcolt fault) volt.

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus