Petty 4 másodperccel a vége előtt megnyerte a Körmendnek

10 pontos hátrányból fordított a Körmend a második félidőben, végül egy szoros végjátékban, Petty 3.9 másodperccel a vége előtt dobott kosarával 74-72-re legyőzte a Sopront, ezzel bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő, 1. elődöntő
Sopron KC - Egis Körmend 72-74 (20-22, 26-14, 15-25, 11-13)

Sopron: Laroche 5, Tiggs 22/3, Rancic 6/6, Dénes 2, Tóth G. 9/9.
Csere: Ruják 11/3, Bavcic 5, Taylor 6, Takács 6/6.

Körmend: Petty 8/3, Channels 13/3, McKinney-Jones 13/3, Dickerson 20/6, Duinker 6.
Csere: Ferencz 7/3, Tóth N. 4., Lakosa 3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Három kosárral kezdődött a találkozó, majd a negyedik támadásból is pont született, de összességében jobban kezdett a Sopron (7-3). Dickerson, Duinker, Channels és McKinney-Jones révén fordított a vasi alakulat egy 10-0-s sorozattal a negyed felére (7-13). Két centere, Bavcic és Taylor, majd Ruják révén próbált meg kapaszkodni Sabáli Balázs csapata, de mindenre volt válasza a Körmendnek (14-20). Ruják felpörgött, csak az első negyed utolsó perceiben 7 pontot szerzett, neki köszönhetően csökkent a távolság 2 pontra az első 10 perc végére (20-22).

Ferencz próbálta meg tartani csapata előnyét, de Tiggs triplája után Ruják kettese már a soproni vezetést jelentette a 12. percben (25-24). A másik ex-körmendi, Tóth Gergely is jelezte volt csapatának, hogy a pályán van, másfél perc alatt 3 triplát is bevágott, ekkor teljesen szétesett a Körmend védekezése. Tiggs büntetője után 7-tel vezetett az SKC (35-28), Channels duplája pedig csak annyit jelentett, hogy egy nagyon nagy soproni sorozat két, "csak" nagyra szakadt: Takács triplát, Tiggs 6 pontot, majd többperces kosárcsend után Taylor duplát szerzett. Ez egy 11-0-s szakaszt jelentett a Sopronnak, 28-28 után pedig összesen egy 18-2-t (46-30). Négy büntetővel araszolt feljebb a Körmend, majd McKinney-Jones egy szerzett labda után volt eredményes gyorsindításból, így 10 pont volt a vasiak hátránya a félidőben (46-36).

A nagyszünetben Teo Cizmic rendezte a sorokat, pedig az első félidőben többször is fáradtnak, kicsit lassúnak tűnt csapata. Az észak-amerikaiak kerültek főszerepbe: McKinney-Jones, Dickerson, majd két ziccerrel Duinker az egyik oldalon, míg Tiggs és a kanadai Laroche a másikon - a 25. percre felezte a távolságot a Körmend (52-47). Rancic nagy triplát dobott, de Channels azonnal válaszolt, Dickerson triplájával pedig háromra jött vissza csapata (55-52). Befagyott a különbség öt pont környékén: Takács és Channels váltottak hármast, majd Bavcic szerzett három pontot két labdabirtoklásból, amire Dickerson felelt. Az amerikai négyes főszereplő lett a harmadik negyedben: 10 pontot szerzett csak ebben a felvonásban, két támadópattanó után is duplát jegyzett a negyed végén, az utolsó pillanatban pedig az ő passzát váltotta pontokra Channels, egalizált a Vas megyei gárda (61-61).

Majd' két és fél percig Laroche egy büntetője volt az egyetlen pont a záró játékrészben, Petty törte meg a csendet egy hármassal a 33. percben (62-64). Már a Körmend volt fölényben, Dickerson duplájával 6 pontos előnyük volt a negyed felénél (64-70), ráadásul Laroche keze megsérült egy blokknál, úgyhogy Ruják Andrásnak is idő előtt kellett visszatérnie (a harmadik negyedben gyorsan megkapta negyedik hibáját), a kanadai egyesre pedig nem számíthatott Sabáli mester. Tiggs három zsákolásával próbálta meg eltüntetni hátrányát a Sopron, két perccel a vége előtt már csak kettő pont volt a különbség (70-72). Tiggs egyenlített két büntetővel, majd a Sopron támadhatott a győzelemért az utolsó percben. Bavcic hármasa kimaradt, volt még azonban egy támadásnyi idő, aminek a végén Petty 3.9 másodperccel a vége előtt bedobta a győztes kosarat.

Az ellentámadásból ugyanis már nem szerzett pontot a Sopron, így nyert 74-72-re végül a Körmend és jutott a Magyar Kupa fináléjába.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus