Pillanatok alatt eldöntötte a Szolnok

A címvédő Szolnoki Olaj KK pillanatok alatt eldöntötte a Soproni Sördögök elleni elődöntő első meccsét, Michael Lee vezetésével 87-54-re nyertek.

Magyar Férfi NBI/A-csoport, Rájátszás, Elődöntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1.) - Soproni Sördögök (5.) 87-54
(28-11, 17-4, 24-19, 18-20)

Szolnoki Olaj KK: Jones 11/6, Vojvoda 11/9, Milosevics 4, Lee 20/12, Keller 12.
Csere: Rakics 10/3, Báder 2, Wittmann 10/6, Peringer 4, Sztajkovszki 3/3, Pavlovics -.

Soprondi Sördögök: Thomas 10/6, Ruják 9/3, Boriszov 5/3, Tóth 11/9, Poscic 6.
Csere: Trepák -, Edwards 8, Dénes -, Takács -, Molnár 5, Bakk -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Tóth Gergely középtávolijával kezdődött a meccs, de gyorsan beindult a hazai henger: az első három percben Jones kettő, Lee pedig egy triplát dobott, közben Keller is zsákolt, a Sopron pedig nem tudott válaszolni egyik kosárra sem, azonnal ellépett a címvédő (11-2). Poscic nagyon üresen maradt, középtávolról volt eredményes, Thomas pedig triplából, de utoljára ezen a ponton, az 5. perc elején volt szoros a meccs (11-7). Michael Lee ugyanis egyedül rendezte le az ezt következő periódust: három és fél perc alatt két triplát és három duplát, azaz 11 pontot szórt - már a 6. perc végére megvolt a közte 10, de a 8. perc végére 14 ponttal lépett meg az első kiemelt (23-9). Wittmann kosara után Rakics 2+1-e következett, kezdett kiütésessé válni a szolnoki fór, amit Boriszov büntetői sem változtattak meg (28-11).

A második negyed elején folytatódott a hazaiak show-ja, Vojvoda kettő, Wittmann egy triplával növelte immár 25 pont fölé az Olaj előnyét, Peringer 12. perc végén dobott duplája után pedig időt is kért Sabáli Balázs (39-11), hiszen 11-0-t ment két perc alatt a Szolnok. A Sopron védekezést váltott, átállt zónára, a félidőből hátralévő 8 perc pedig finoman szólva is felejthetőre sikerült. A vendég gárda ugyan gyorsan szerzett két kosarat Ruják és Edwards révén, de ez volt az össz termésük az egész negyed folyamán. A címvédő sem tudott már igazán felpörögni ekkora előnye tudatában, de Jones és Lee révén még a 15. perc vége előtt egalizálták is ezt a két találatot. A játékrész utolsó 5 minutuma volt igazán problémás a nézők, szurkolók számára, hiszen Rakics egyetlen ziccerét leszámítva egyetlen pont sem született, így 30-cal vezetett a Szolnok a nagyszünetben (45-15).

Ahogy arra számítani lehetett, a fordulás után azért jobb játékot láthatott a közönség, mindkét oldalon beindult a pontgyártás, gyakorlatilag kosárra kosár volt a válasz, de ebből is jobban jött ki a Szolnok: majdnem minden pályán lévő játékosuk betalált, így hiába Thomas triplája Poscic és Edwards kettese, Báder zsákolásával 33 ponttal vezetett az Olaj a 24. perc elején (55-22). Ekkor jött egy gyors 8-0-s vendég szakasz Ruják triplájával, Poscic zsákolásával és Boriszov triplájával, így 5 és fél perc alatt annyi pontot dobott a Sopron, mint az egész első félidőben (55-30). Ekkor azonban megint a vendéglátó gárda került fölénybe, Keller és Rakics indítottak egy rohamot, amelyet Milosevics első kosaras és Vojvoda hármasa zárt le a 29. percben - 14-2-s szakaszával már 37 pontos volt a Szolnok előnye (69-32), amely Edwards két büntetője után csak minimális csökkent az utolsó negyed előtt (69-34).

Ahogy az első páros negyed, úgy ez sem sikerült igazán szórakoztatóra, legalábbis az eleje nagyon nem: Thomas duplájára Keller zsákolása érkezett, majd megint Thomas talált be, de a 34. percben alig járt előrébb az eredményjelző, mint három negyed után (71-38). Milosevics büntetői és Wittmann triplája után időt kért Sabáli Balázs, de sok minden nem változott ezután (76-38). Sztajkovszki és Molnár Márton is eredményesek voltak, de itt már mindenki a lefújást várta. A 37. percben Peringer ziccerével megvolt a közte negyven is (83-43), de Molnár és Tóth Gergely kosaraival valamit kozmetikázott a Sopron. Az Olaj végeredményben nagyon simán használta ki ellenfele fáradtságát, már az első negyedben eldöntötte a találkozó sorsát a bombaformában játszó Lee vezetésével, így teljesen megérdemelten nyertek 87-54 arányban.

A párharc állása: 1-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus