Playoff-beharangozó: Kaposvár - Sopron

A Sopron megtöri-e a kaposvári csarnok varázsát, vagy érvényesítik a hazai pályát Hendleinék? Nézzük, mit várhatunk a párharctól!

Az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a Kaposvár a negyedik, a Sopron pedig az ötödik helyről kezdheti meg a rájátszást, így a somogyiakat illeti meg a pályaelőny. Mivel ez az egyetlen olyan párosítás, ahol mindkét résztvevő a felsőházi középszakaszban szerepelt, nagyon szoros sorozatra van kilátás.

Az alapszakaszban egyértelműen jobb volt még a Sopron, az őszi találkozón magabiztosan le is győzte a Sabáli-legénység Hendlein Rolandékat, de az utolsó előtti fordulóban már másképp festett a helyzet – a kisebb gödörbe kerülő Sördögök 25 pontos verést kaptak Kaposváron. A középszakaszban is összecsaptak kétszer a felek, Somogyban szintén viszonylag simán nyert a KKK, Sopronban viszont legutóbb Thomasék egy egységgel jobbnak bizonyultak – más kérdés, hogy nekik 15-tel kellett volna nyerni a negyedik helyhez.

Nem véletlenül volt fontos Fekete Ádám csapatának a hazai pálya előnye, ugyanis brutális számokat produkálnak a Kaposvári Városi Sportcsarnokban: az alapszakasz során csak a Paks és a Kecskemét tudott itt nyerni, a középszakaszban viszont már senki, a Szolnok, a Kecskemét, a Paks és a Sopron is viszonylag sima vereséggel távozott. Ez mindenképpen Spicáék mellett szól, többször is száz pont felett dobott a KKK otthon, és bár a támadópotenciál a Sopronban is megvan, nagyon nehéz sorozatra készülhetnek.

Döntő jelentőségű lesz, hogy a Sördögök két, sérüléssel bajlódó játékosa milyen állapotban lesz – Boriszov és Poscic egyaránt a kispadról érkezett a középszakasz utolsó mérkőzésén, és még messze nem 100%-osak. Nyilvánvalóan mindketten kulcsfontosságúak Sabáli Balázs csapata számára, a bedobó ponterősségét mindenki ismeri, a center pedig Marko Spica ellen lenne létfontosságú – a középszakasz kaposvári meccsén parádés párharcot vívtak ők ketten. A palánk alatti harc most is meghatározó lehet, hiszen ha Poscic nem egészséges, Trepák és Tóth Gergely marad ezekre a posztokra, akik fizikálisan talán nehezebben veszik fel a harcot Spicával és Hendleinnel – utóbbiak jó játéka esetén pedig általában győzni tud a KKK.

A kinti dobóforma is eldönthet egy-egy mérkőzést, mint már említettük, hazai pályán sokszor bravúrosan dob a Kaposvár – de bizony előfordult már, hogy 50% felett kapták a triplákat. A Frazier-Thomas párharcon sok múlhat, bár arra azért jó esély van, hogy Ruják András és Fodor Márton védekezzen a két kezdő irányítón. Ha már Boriszov formáját és egészségi állapotát megemlítettük, a túloldalon Raivio extra dobásaira is szinte mindig számíthat Fekete Ádám, de Boriszovval szemben védekezésben inkább Jancsikin tűnik jó választásnak (és az alapszakasz végén ezt bizonyította is utóbbi) – kérdés, hogy hogyan meccsel a két edző.

1. mérkőzés: 04.22. szerda Kaposvári KK – Soproni Sördögök 18:00
2. mérkőzés: 04.25. szombat Soproni Sördögök – Kaposvári KK 18:00
3. mérkőzés: 04.28. kedd Kaposvári KK – Soproni Sördögök 18:00
4. mérkőzés (ha szükséges): 05.01. péntek Soproni Sördögök – Kaposvári KK 18:00
5. mérkőzés (ha szükséges): 05.03. vasárnap Kaposvári KK – Soproni Sördögök 18:00

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus