Playoff-beharangozó: Kecskemét - Pécs

Rendhagyó módon kezdődik a KTE-PVSK párharc, nézzük, mit várhatunk a két remekül védekező gárda csatájától.

Rendhagyó módon indul a középszakasz második és hetedik helyezettjének párharca, ugyanis az első két mérkőzést a Messzi István Sportcsarnokban rendezik ma és szombaton.

Az alapszakaszban két szoros meccset vívott egymással a két alakulat, Kecskeméten csak az utolsó negyedben tudott felülkerekedni a lila-fehér mezes együttes, a Lauber Dezső Sportcsarnokban viszont hiába állt sokáig nekik a zászló, a mérkőzés végén 13-2-s etapot futott a PVSK, amivel a maga javára fordította a találkozót és győzött.

A Pécs a középházi középszakaszban 4-4-es mérleggel zárt, és gond nélkül jutott be a rájátszásba, zárszóként az Alba ellen arattak győzelmet Halász Ákosék, érdekes módon egyébként idegenben is ugyanúgy 2-2-re végeztek, mint otthon. A Kecskemét otthon nagyon erősnek bizonyult a felsőházban is, csak a Szolnoktól elszenvedett egypontos vereség rondított bele a mérlegükbe, idegenben viszont a címvédő csarnoka mellett Kaposváron is megfáztak – így 5-3-as mérleggel zártak Djeraszimovicsék. 80 pont felett csak a két idegenbeli vereség alkalmával kapott a KTE, a 2. helyről döntő csatában Pakson sikerült rangadót nyerniük, ezzel megint csak bizonyították erejüket. 

Két kőkeményen és szervezetten védekező csapatról beszélünk, a Pécs is a bajnokság egyik leghatékonyabb csapata a saját térfelén – ilyen szempontból mindenképpen hasonló kosárlabdát játszanak a csapatok. Különösen igaz ez a periméterre, ahol a Nelson-Kinney párharc nagyon izgalmasan hangzik, de a Pécs játéka sokkal jobban függ az irányító teljesítményétől, mint a KTE-é – igaz, cserébe Csirke Ferenc két minőségi karmesterrel is dolgozhat. Ha a baranyaiak rengeteg kettő-kettőjét jól védi a Kecskemét, szinte nyert ügye lesz, Horti Bálint nem valószínű, hogy egy-egyben képes lesz megverni Barovicsot vagy Karahodzsicsot annyira, hogy azzal eldöntse a párharcot – sokkal valószínűbb ez fordított szereposztásban. A palánk alatt mindenképpen fölényben lesz Sztojan Ivkovics csapata, de Veljko Budimir bőven okozhat számukra kellemetlen perceket – ha ő extra napot fog ki, meglepheti ellenfelét a PVSK.

Mivel a párharc első két mérkőzését kénytelen idegenben lejátszani a Pécs, ezért nagyon fontos lesz a baranyai alakulat számára, hogy rögtön a nyitó találkozón próbálja meglepni ellenfelét. Persze épp a kezdésből származó előnyt lovagolná meg a KTE, mely akár már az első két találkozón komoly, szinte már továbbjutást érő fórt szerezhetne.

1. mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-PANNONPOWER, kedd - 18:00

2. mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-PANNONPOWER, szombat - 17:00

3. mérkőzés

Pécsi VSK-PANNONPOWER - KTE-Duna Aszfalt, 2015.04.28., kedd - 18:00

(Ha szükséges)

4. mérkőzés

Pécsi VSK-PANNONPOWER - KTE-Duna Aszfalt, 2015.05.01., péntek - 18:00   

5. mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-PANNONPOWER, 2015.05.03., vasárnap - 18:00

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus