Playoff-beharangozó: Paks - Falco

Mindkét gárda tele van sérülttel, de a hazai pálya az ASE mellett szól - főleg úgy, hogy a Falco alig-alig nyert idén idegenben.

Egyik fél sincs könnyű helyzetben, hiszen a sérülések óriási mértékben tizedelték meg mindkét gárdát – jó eséllyel az első találkozóról összesen öt alapember fog hiányozni. A Paksnál Dugat egyben van, de Jarrod Jones és Jeremy Wise sem bevethető, így akármilyen mély is Dzunics mester kerete, két nagyon komoly hiányzóval kell számolnia – sőt, Tóth Ádám is sérülten vállalja a játékot, fényévekre van a 100%-os állapottól. A Falcónál is hasonló a helyzet, annak ellenére, hogy a középszakaszban kérdés nélkül őrizték meg hatodik helyüket, jelenleg Martinics, Doyne és Perl Zoltán is sérült, ez három kezdőjátékos – sőt, Majsztorovics sem teljesen egészséges.

A kezdőcsapatok ennek függvényében érdekesen nézhetnek ki az első, paksi összecsapáson, hiszen könnyen lehet, hogy a Szombathelynél a Bus-Váradi páros alkotja majd a hátvédpárost. Az ASE azért a felsőházban bizonyította, hogy leírni így sem lehet őket, hiszen elkapták a Szolnokot, lenyomták a Kaposvárt, és nyerni tudták Sopronban, így mindenképpen komolyan kell velük számolni annak ellenére is, hogy támadópotenciáljuk mérsékelt ebben a formában.

Kálmán László gyors, sok mozgásból és sok triplából álló rendszere nyilvánvalóan másképp fest az ehhez igazolt hátvédek nélkül, de a dobásokkal a fiataloknak sincs gondja, így ha az ASE túlságosan a Dukics-Krsztanovics párosra koncentrál védekezésben, könnyen szétdobhatja őket a Falco. Márpedig muszáj lesz extrán védekezniük belül, ugyanis itt nyilvánvalóan hátrányban vannak fizikálisan – a Szombathely Dukics erejére mindenképpen építhet.

A túloldalon a fő kérdés az lesz, hogy a védekezésben még teljes csapattal sem túl acélos Falco mihez kezd Dugattal, hiszen az irányító egymaga is képes meccset nyerni – pláne a jó formában lévő Evans-Szabó páros segítségével. Utóbbi két játékosra szintén nem igazán látni a megoldást Kálmán László gárdájánál, ráadásul az a tény sem elhanyagolható, hogy a Falco a középszakaszban egyetlen mérkőzést sem nyert idegenben – sőt, az alapszakaszban is mindössze három sikert könyvelhettek el saját pályájuktól távol.

Furcsa lehet Szabó Zsoltéknak, de most ők lesznek az egészségesebbek, jelenleg mindenképp jobb formában vannak, és a hazai pálya is mellettük szól.

1. mérkőzés 04.22. szerda Atomerőmű SE – Falco-Optika Trend KC Szombathely
2. mérkőzés 04.25. szombat Falco-Optika Trend KC Szombathely – Atomerőmű SE
3. mérkőzés 04.28. kedd Atomerőmű SE – Falco-Optika Trend KC Szombathely
4. mérkőzés (ha szükséges) 05.01. péntek Falco-Optika Trend KC Szombathely – Atomerőmű SE
5. mérkőzés (ha szükséges) 05.03. vasárnap Atomerőmű SE – Falco-Optika Trend KC Szombathely

fotó, slide: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus