Play-out: A MAFC egyenlített otthon a ZTE ellen!

Misek Levente élete legjobb teljesítményével és a dupla duplázó Tuciarakisz vezetésével életben maradt a MAFC a play-out 2. meccsén

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, play-out, 2. mérkőzés

MAFC - Zalakerámia ZTE KK 89 - 85 (22-17, 19-24, 26-17, 21-27)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, V.: Györffy P.A., Makovsky Sz., Tőzsér D. (dr, Gincsai)

MAFC: Misek 29/12, Lakosa 7/3, Fodor K. 2, Tuciarakisz 19, Glenn 11. 
Csere: Brown 13/6, Lakits -, Tursics 7/3, Mohay -. Vezetőedző: Stefan Timbus.

Zalaegerszeg: Dzambics 20/9, Fekete S. 19, Mohácsi 18, Cohadarevics 6, Tamir 8.
Csere: Darling 14, Czinger, Velkey -, Kertész -. Vezetőedző: Milos Sporar. 

Kipontozódott: Dzambics (35. perc), Mohácsi (38. perc), Cohadarevics (40. perc)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1

A fővárosiak tőlük rég nem látott elánnal és szervezettséggel kezdték a találkozót, de 8-8-nál utolérte a ZTE a hazaiakat Fekete Stefan kosarával, majd a rendkívüli nagy önbizalommal játszó Misek Levente vállalta fel a vezérszerepet Stefan Timbus legénységénél, s a játékrész vége előtt sikerült is hét egységnyi fórt kiharcolni a vendéglátónak Misek büntetőivel, ám a zárszó Darlingé volt a remek hangulatban lejátszott, illetve több betétprogrammal folyó derbin.

A második etapban hirtelen visszaesett koncentrációban az középszakasz utolsó helyezettje, 24-24-nél egyenlítettek a Sporar-tanítványok, aztán Fekete újabb találatával már 0-11-es futásban volt a zalai gárda, mely először vezetett négy ponttal a találkozó folyamán. A félidő hajrájában jobban ugyan nem játszott, de a brusztolós szituációkból jobban jött ki az életben maradásért küzdő MAFC, Tursics triplájával egállal mehettek pihenőre a felek.

A fordulás után szépen épített a megszerzett momentumukra a budapestiek, a Brown, Misek, Lakosa, Tuciarakisz, Glenn ötös remekül működött hazai oldalon, így Misek büntetője 58-45-nél látótávolságon kívülre taszította a vendégeket, ráadásul gyorsan gyűltek a személyik is a ZTE kulcsembereinél. A játékrész végére azért némileg rendezni tudta a sorokat a zalai alakulat, de kilenc pont így is megmaradt a MAFC-os előnyből a záró etapra fordulván.

Itt viszont mozgósítani tudta utolsó erőtartalékait a Zalaegerszeg, óriási tempót diktálva egy perc alatt szerzett nyolc pontot és Dzambics triplájával, majd büntetőjével egyetlen pont maradt a különbség (67-66), ám a meccs hőse, a saját nevelésű Misek Leve bevert egy újabb fontos távolit, amivel lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a Timbus-tanítványok. Mohácsi viszont a negyed derekán egy kettessel minimálisra csökkentette a távolságot, ekkor újra Misek lépett elő és szórt be egy nehéz középtávolit. A záró percekben már folyamatosan mentek ki a ZTE ászai kipontozódás miatt, de az idegek harcában nem tudta korábban lezárni a csatát a MAFC, viszont a vendégek nem éltek a kínálkozó lehetőségekkel, így a higgadtabb Misekék egyenlítettek a párharcban, szombaton dől tehát el, hogy ki marad bent az élvonalban.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus