Pontzáporos rangadót nyert a Falco Fehérváron

Perlék szoros győzelemmel vigasztalódtak a Kaposvár elleni vereség után, a fiatal Váradi Benedek letette névjegyét az élvonalban

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 26. forduló

TLI-Alba Fehérvár - Falco-Trend Optika KC Szombathely 102-105 (22-29, 30-25, 18-21, 32-30)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum, v.: Györffy P. A., Török R., Söjtöry T. (Gincsai dr.)

Alba: Simon B. 8/6, Supola 8, Mitchell 24/15, Kalve 24/9, Csorvási M. 16
cserék: Kromah 18/12, Juhos 4, Tóth P. -

Falco: Martinics 32/12, Váradi 21/9, Perl 14/3, Krsztanovics 20/6, Majsztorovics 7/3
cserék: Will 10/9, Simon K. -, Bognár 1, Dukics -

Teljes statisztikát itt találtok!

Simon Balázs két triplájával indult a találkozó, ami meg is adta az alaphangot, de hamar észhez tért a Falco és 8-8-nál utolérte ellenfelét a vendégcsapat. A távozó Covington helyére a fiatal Váradi Benedek került be a kezdőbe a szombathelyieknél, az ifjonc pedig élt a lehetőséggel, egy kettes után a negyed derekán az ő triplájával ragadta magához a vezetést Kálmán László együttese. Perl 2+1-es játéka és Martinics büntetői után már nyolc egységgel jártak előrébb a vendégek, a jó rajt után nem találta a dobásait az Alba, sőt Váradi is beemelt még egy triplát. Az utolsó percben aztán szépített a Fehérvár, Kromah hármasa után 22-29-cel ért véget az első tíz perc.

A második negyedet ismét jól kezdték a hazaiak, főleg védekezésben alkottak maradandót és el is kezdték ledolgozni a hátrányt – három perc után már csak két ponttal járt előrébb a Falco, de Martinics hármasa stabilizálta a vendégeket. Ennek ellenére ebben a negyedben egyértelműen jobban játszott már az Alba, Csorvási és Kalve vezérletével szerezték a pontokat és a játékrész közepén utóbbi büntetőivel ki is tudtak egyenlíteni. Innentől kosárra kosár volt a válasz, mindkét fél szórta a pontokat, a negyedet végül Will hármasa zárta le – pontzáporos első félidőt követően 52-54 volt az állás a nagyszünetben.

A fordulás után Krsztanovics két triplájával igyekezett meglógni a Falco, de Kalve és Mitchell révén nem hagyta annyiban az Alba – mindkét fél sokat és jól tüzelt kintről, így az öt pont körüli vendégelőnyt nem lehetett igazán komolyan venni. Az első félidőhöz képest kevesebb pont esett, de jó pár hármast elsüllyesztettek a csapatok és bár Kalve kosarával egyetlen egységnyire zárkózott az Alba, a játékrész hajrájában Will és Martinics visszaállította a „jól megszokott” öt pontot, innen indulhatott a záró etap.

Az utolsó negyedet egy 5-0-s rohammal indította a Falco, így elérték a lélektanilag fontos tízpontos határt – innen azonban megint visszabillent a mérleg, Kromah (természetesen triplával) rázta fel övéit. A Kalve-Mitchell-Kromah trió tarthatatlannak bizonyult, sorra jöttek a kosarak tőlük, de Martinicsék is hozták a „szokásost” támadóoldalon, az irányító egészen elképesztő sebességgel játszott, egymaga berámolt 13 pontot egymás után, így tartotta előnyét a Falco. Az utolsó percnek is ötpontos vendégelőnyről feszültek neki a felek, de Kalve triplája után Martinics büntetőt hibázott, így a legvégén Mitchell 102-102-nél egalizálni tudott. Ismét Martinics harcolt ki faultot, majd büntetői után Juhos Levente hibázott kétszer is és bár Will elrontott egy büntetőt, Kromah nem tudott menteni a legvégén – óriási küzdelemben harcolta ki a győzelmet a Szombathely. 

fotó, slide: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus