Puljko nélkül verte a Kaposvár a Sopront

Ma este a Kaposvár és a Sopron meccsével elkezdődött a férfi élvonal alapszakaszának nyolcadik fordulója, s némi meglepetésre az egyébként jó formában lévő somogyiak légiósuk, Puljko bevetése nélkül is simán legyűrték a Barovicsot már játszató riválisukat.

Magyar NB I, A-csoport, alapszakasz, 8. forduló

Kaposvári KK - Soproni KC 79 - 69 (25-17,14-19, 22-17, 18-16)

Kaposvár, V.: Cziffra Cs., Szabó G., Fodor A., (Páli dr.)

Kaposvár: Hinnant 17/6, Fodor M. 12/3, Jancsikin 6/6, Hendlein 22, Chism 17/3.

Csere: Kiss K. 3/3, Horváth M. 2.

Sopron: Ruják A. 13/3, Thomas 15/9, Thompson 19/3, Dénes 6, Barovics 14.

Csere: Takács N. -, Tóth G. -, Molnár A. 2, Trepák -.

 

Rangadót rendeztek ma délután Somogyban, a Kaposvári KK az előttük álló Sopront fogadta. Egy esetleges hazai győzelemmel a két együttes helyet cserélhetett a tabellán.

A Sopronnál visszatért bokasérüléséből a center Barovic, a hazaiaknál viszont nem léphetett pályára a Szeged ellen négy triplát szóró Puljko, akit Jancsikin pótolt a kezdőben. Az első percekben kevés kidolgozott támadást láthatott a közönség, inkább a triplákat és a faultokat szórták a csapatok. A vendégek aztán elsősoran Barovicnak köszönhetően egy 7-0-ás rohanással elhúztak, a 2-2-ket erőltető KKK támadásait lenullázták. A nehéz helyzetből ezúttal is, mint már idén annyiszor, a házi pontkirály Hendlein Roland húzta ki csapatát, villámgyorsan fordítottak is a hazaiak egy 9-0-ás etappal. Az időkérés sem lassította le a Kaposvárt, újabb hat megválaszolatlan ponttal 15-0-ára nyújtották a sorozatukat, és 25-17-re megnyerték a negyedet. A Sopron az utolsó négy percben nem szerzett pontot.

A második negyedet is a hazaiak kezdték jobban, a Sopron zsinórban öt üres triplakísérletet is elrontott, a hatpercesre nyúló gólcsendet végül ismét Barovic törte meg. Sok eladott labda tarkította a találkozót, elsősorban soproni részről, de a Kaposvár is kivette a részét ebből. 14 pontos somogyi  vezetésnél Thomas úgy gondolta, hogy kézbe veszi a meccset, gyorsan berámolt nyolc pontot, de Thompson és az ex-kaposvári Dénes is kitett magáért, így villámgyorsan felzárkóztak a vendégek. A rendkívül hullámzó első félidőt végül a Kaposvár nyerte 39-36-ra.

A fordulás után Thomas és Thompson vezetésével könnyű kosarakat szerzett az SKC, ám Hinnant és Fodor révén tartotta párpontos előnyét a Kaposvár. Potyogtak a triplák továbbra is, Ruják remekül mozgatta csapatát, ám a somogyiak feléledő lepattanózásuknak (Chism és Hendlein dominálta Barovicsot és Dénest) köszönhetően nyolc ponttal újra elhúztak, 61-53-as vezetéssel fordulhattak a negyedik negyedre.

Az utolsó etapra a feszültség szinte kézzel foghatóvá dagadt, de nem tudott közelebb férkőzni az SKC. Dénes ugyan remekül fogta Hendleint, ám a hazaiak csapatkapitánya a fontos pillanatokban higgadt tudott maradni. Ruják négy faultja miatt a kispadra kényszerült, a Thomas-Thompson kettős pedig nem tudta átdobni a kaposvári zónát. Jancsikin triplája után 75-63-as kaposvári vezetéssel feszültek neki az utolsó három percnek a felek. A hajrát jobban bírták a hazaiak, így zsinórban ötödik győzelmüket aratva feljöttek a tabella negyedik helyére, a Sopron pedig szezonbeli harmadik vereségét szenvedte el.

Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus