Rajtol a felsőház: Szolnok - Kaposvár 18:00

A címvédő Szolnok és az utolsó pillanatban bejutó Kaposvár összecsapásával indul a felsőházi középszakasz.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 1. forduló

Szolnoki Olaj KK – Kaposvári KK, kedd 18:00
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_1

Bár a többiek majd csak szombaton kezdik meg a középszakasz küzdelmeit, a Szolnok-Kaposvár találkozó már kedden megrendezésre kerül – az Olaj szombaton a Krka vendége lesz az Adria Ligában, így nem tud magyar bajnokit játszani. Vojvodáék remek győzelmet arattak hétvégén az Olimpija ellen, amivel még megmaradt az esélyük a nyolc közé jutni az európai porondon, a Kaposvár viszont már korábban befejezte az alapszakaszt – a bravúros hajrá és a négy közé jutás az ő önbizalmukat is meghozta.

A somogyiak az utóbbi hetekben úgy tűnik, hogy összeálltak, Marko Spica bombaformában van, Branden Frazier be-, Fodor Márton pedig felépült, ennek következményeként sorozatban négy győzelemmel zárták az alapszakaszt, melyből főleg az utolsó kettő volt mutatós: otthon jókora verésben részesítették a Sopront, majd a mindent eldöntő találkozón tizenegy év után tudtak nyerni Szombathelyen, méghozzá meglepően könnyedén.

A Szolnok ennek ellenére más tészta, a címvédő a Magyar Kupában is bizonyította, hogy idén, ha lehet, még egy fokkal távolabb került az itthoni mezőnytől, tükörsimán lépték le a legnagyobb riválisnak számító Paksot és a Kecskemétet is – a legtöbb pontot éppen a Kaposvártól kapták a nyolcaddöntőben, de Fekete Ádám gárdája is csak másfél negyedig tudott partiban lenni velük. Abból a meccsből már ki lehet indulni a mai találkozó esélylatolgatásánál, hiszen a Hendlein-Spica párost nagyon megfogták akkor Kellerék, a válogatott magasember kedvére ficánkolhatott a festékben, a Kaposvár pedig jó kinti dobóteljesítményének köszönhetően tudta tartani ideig-óráig a lépést.

A hazaiaknál több sérült is akad, Milosevics, Jones, Somogyi és Gipson is problémával küzd, mindegyikük játéka kérdéses a találkozóra, Dragan Alekszics valószínűleg nem is fogja őket erőltetni, csak ha 100%-os állapotban vannak. Az Olaj kerete így is mélyebb, mint a KKK-é, Keller és Báder komoly feladat elé állíthatja Hendleinéket, a Wittmann-Rakics-Vojvoda külső sor pedig szintén feladhatja a leckét Raivióéknak.

A somogyiak abban bízhatnak, hogy egy-egy meccsen bármi megtörténhet, valamint abban, hogy minimum négy olyan játékosuk van, akiben bármikor benne van egy bombasztikus meccs – ha Spica, Raivio vagy éppen Frazier kifog egy ihletett napot, akkor szorossá tehetik a találkozót. Még egy adalék: tavaly a Szolnok egyetlen hazai vereségét Kaposváron szenvedte el, de Fodorék elsősorban hazai pályán jók…

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus