Rangadót nyert a ZTE a Szeged ellen

A nevelőegyesületéhez visszatérő Molnár Andrással a soraiban sem tudta legyűrni a Zalaegerszeget idegenben a Szeged, mely így egyre távolodik a rájátszástól remek magyar magja ellenére is. Lekli József és a ZTE légiósai egyaránt remekeltek, míg a Szedeák rutinos hazai játékosai mind betliztek ezen az estén.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Alsóházi Középszakasz

Zalakerámia ZTE-KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 93 - 79 (22-19, 20-18, 21-17, 30-25)
Zalaegerszeg, V.:Kapitány G., Boros T., Tóth K., (Páli dr.)

Zalaegerszeg: Boston 22/3, Gáspár 13/9, Plumb 13/3, Safford 17, Lekli 17.
Csere:
Kertész -, Kovács Ád. 1, Koma 5, Velkey 5/3. Vezetőedző: Raul Jimenez

Szeged: Jereminov 15/9, Levy 13, Horváth Ák. 12/3, J. Williams 20, Csorvási M. 15.
Csere: Csorvási L. 2, Molnár A. 2, Vida -, Kiss Zs. -. Vezetőedző: Nikola Lazics

A Sopronból eljövő Molnár András első meccsét játszotta idén a Szedeákban, miután a volt klubja ellen nem lépet parkettre az alapszakasz zárómeccsén, de hiába kapott 26 percet régi-új csapatának színeiben, ez alatt csupán 2 pontra, 3 lepattanóra, 2 szerzett labdára és 2 gólpasszra futotta tőle 5-ből 1-es mezőnyözéssel, ráadásul az így a rotáció végére kerülő Kiss Zsolt csupán három percet kaphatott, ami alatt semmi érdemlegeset nem csinált a parketten.

Az első félidőben még teljesen jól tartotta magát a nagyon keveset rotáló Nikola Lazics legénysége, ám a fordulás követően már 14 egységnyi előnye is volt a 22-t szóró Boston húzta zalai hadnak. A nem túl jól kezdő, de a végére belelendülő Horváth Ákos révén feljebb zárkózott ugyan a Szedeák, de igazán közel már nem tudtak férkőzni a vendégek, akik így nagyon távol kerültek a PO-tól, a megbetegedése miatt ezt a derbit kiülő körmendi hős, Kámán Tamás hiányát viszont elbírta a ZTE, mely megőrizte reális esélyeit a rájátszásra.

Érdekesség, hogy a hazaiaknál a sokkal bátrabban cserélő Jimenez mester nagy húzása, azaz Velkey János fontos pillanatokban való beállítása nyerőnek bizonyult, a fiatal Vasas-nevelés akkor szórta mind az öt pontját, amikor megvolt a momentum a Szegednél és volt még valós sansza a fordításra a dupla duplázó Jerrell Williams (20 pont, 10 lepattanó, 8 kiharcolt fault) húzta Szegednek.

Fotó: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus