Remek második félidő után már 2-0-ra vezet a Kecskemét

A harmadik játékrészben dominált a Kecskemét, mely megduplázta korábbi előnyét, több mint húsz ponttal húzott el, s magabiztosan nyert.

Férfi NBI/A-csoport, Negyeddöntő - 2. mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-PANNONPOWER 82-56 (21-16, 21-17, 19-7, 21-16)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 1400 néző Vezette: Papp P., Benczur T., Makovsky Sz. (Fekete)

Kecskemét: Kinney 3, Kovács 11/3, Deraszimovics 17/15, Ivosev 6, Barovics 25/3. 
Csere: Hegedűs 3/3, Karahodzsics -, Pongó Má. 4, Pongó Ma. 8/6, Mészáros 5/3, Kővágó-Laska -, Keller -.
Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Pécs: Halász 12/6, Nelson 2, Pahlmblad 12, Budimir 4, Horti 8.
Csere: Bíró 3/3, Bödör 2, Harazin -, Sztojanovics 11/3, Somogyfoki 2, Délity -.
Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-0 a KTE-Duna Aszfalt javára.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérehtő. 

Jól kezdte a találkozót a párharc kiegyenlítésért parkettre lépő vendég együttes, egészen a nyitó játékrész közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazaiak nyugodtak meg előbb és bő három perc alatt 13-4-es rohamot vágtak ki, tíz pontot számoltak a pécsiekre. Az addig távolról egyáltalán nem próbálkozó baranyai alakulatból Sztojanovics vállalta el az első hárompontost, melyet értékesített. A negyed végéhez érve megfelezte hátrányát a Pécs.

A folytatásban azonban nagyon hamar visszavette a két számjegyű előnyét a KTE, előbb Barovics jegyzett egy közeli duplát, majd Kovács talált be kintről. A vendég támadások elakadtak, több eladott labda került a pécsi játékosok neve mellé, gyűjtötték a személyi hibákat. Azonban a kínálkozó lehetőségekkel nem tudtak élni a lila-fehér mezesek, sőt, Bíró és Pahlmbald kosarai után újra öt pontra jött fel a Pécs. Barovics és Deraszimovics viszont előléptek és gyorsan tizenegy pontos távolságba húzták a hazai alakulatot. Viszont nem adta könnyen a magabiztos vezetést a Csirke-legénység. Az újabb vendég zárkózásnak Pongó Martin vetett végett, aki a játékrész végét jelző dudaszóval egy időben talált a gyűrűbe, kilenc pontos hazai fórt mutatott a félidőben az eredményjelző.

A harmadik negyedben merőben más felfogású hazai csapat lépett parkettre. Közel négy perc telt el, mire a Pécs megszerezte első pontjait a második félidőben, eközben pedig Deraszomovicsék folyamatosan nyúltak el ellenfelüktől. A faultproblémák sem zökkentették ki ritmusából a vendéglátót, a játékrész végéig Deraszomovics és Barovics ponterős játékának hála, több mint húsz pontos differenciát építettek ki, eldöntötték a találkozót.

Ha még bízott néhány vendég szurkoló a csodában, akkor Deraszimovics és Hegedűs gyorsan porrá zúzta álmaikat, előbbi kettő, utóbbi egy triplát süllyesztett el a vendég gyűrűben a negyedik negyed kezdetén. Az utolsó öt percben már a cserejátékosok kaptak lehetőséget vendég részről, Nelson és Budimir egyaránt 20-20 játékpercet töltöttek a parketten. Annak örülhettek a pécsiek, hogy bár hajtott a harminc pontos differencia elérésére a KTE, végül sikerült ezen a különbségen belül maradniuk.

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus