Remek második félidővel nyert az Alba

A fehérváriak váltottak a nagyszünet után és a Kromah-Csorvási-Kalve trióra építve magabiztosan győzték le a Pécset.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, középszakasz, 4, forduló

TLI-Alba Fehérvár - PVSK-Pannonpower 90-82 (19-19, 20-26, 29-22, 22-15)
Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Alba: Tóth P. 4, Supola, Kromah 21/12, Kalve 18/3, Csorvási 18
cserék: Simon 8/3, Gilchrist 6, Juhos 4, Kovács -

Pécs: Nelson 10, Pahlmblad 15/9, Bíró 19/15, Budimir 10, Horti 10
cserék: Halász 9/3, Délity -, Harazin 9

Kipontozódott: Budimir (40.)

Teljes statisztikát itt találtok!

A hazaiaknál Gilchrist felépült bordatöréséből, helyet is kapott a keretben, így a négy idegenlégiós közül ezúttal Mitchellt hagyta ki Góbi Henrik vezetőedző. A vendégek ezzel együtt is győzni jöttek a Vodafone Spotcentrumba, Csirke Ferenc elmondta, harmadszorra is nyerni akarnak a fehérváriak ellen.

Horti visszapöcizett kettesével indult a találkozó, melyre Kromah azonnal megfelelt – kezdetben 2-4 ponttal tartottak előrébb a hazaiak. A negyed derekára, ahogy ennél nagyobb lett a különbség (13-8), azonnal magához rendelte az övéit Csirke mester. Az időkérés hatott, Nelson vezérletével villámgyorsan egyenlített a PVSK, majd újra a Simonék kerültek felülre a hullámvasúton – öt pécsi pontra hat fehérvári érkezett válaszul. Ezután kétperces hazai kosárcsend következett és a jól játszó Harazin pontjaival előbb zárkózott, majd a negyed végére döntetlenre hozta a meccset a vendégcsapat (19-19). 

Kromah eladott labdájával folytatódott a mérkőzés, sok hibával játszott ekkor az amerikai bedobó. Nem úgy Csorvási, aki agilisan és ponterősen kosárlabdázva lendítette tovább a fehérvári szekeret, majd Simon triplája után, 33-26-nál ismét időt kért a vendégek vezetőedzője. Hiába, Csorvási újabb közelit értékesített, amivel már 9 ponttal tartott előrébb az Alba. Ezután azonban teljesen szétesett a hazaiak játéka, Nelson betöréseivel, Biró Olivér tripláival demoralizálta a Fehérvárt, ráadásul a látogatók védekezése is összeállt. Ennek eredményeképp az utolsó percekben 19-4-es rohanást mutattak be Budimirék és hatpontos előnnyel mehettek a nagyszünetre (39-45).

Csorvásira a folytatásban sem lehetett panasz, gyors négy ponttal nyitott, de a feketemezesek minden kosárra megfeleltek. Kalve elementáris zsákolással fújt riadót övéinek, majd Kromah előbb labdát lopott, majd egy triplát is értékesített, ezzel ismét az Alba vezetett 51-49-re. A hátralevő időben igazi triplaparádét láthattak a szurkolók; zsinórban három hazai hármasra a kiválóan játszó Bíró Olivér és Pahlmblad felelgetett, így váltott vezetéssel érkeztünk el a játékrész végéig. Ez Gilchristéknek sikerült jobban, 68-67-ről indult a záró etap.

Supola duplájára Halász triplával válaszolt, 70-70-nél ismét döntetlen állt az eredményjelzőn. Eközben a hazai drukkerek erőteljesen tiltakoztak a játékvezetői hármas ténykedése ellen, főleg a büntetőarányt és a kétes szituációkban hozott ítéleteket számon kérve. Az utolsó öt percbe aztán 77-77-es állásnál mehettek a csapatok. Ekkor ritmust váltott az Alba és ezt már nem tudták lekövetni Csirke Ferenc tanítványai. Kalve és Kromah kosaraival 86-79-re elléptek Simonék és ezúttal már jól sáfárkodtak előnyükkel a végjátékban. Hosszú támadásokat vezetve lepergették az órát és 90-82-re megnyerték a mérkőzést, megtörve az ötmeccses vereségsorozatukat. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus