Remekelt és egalizált a Falco

Perl és Doyne is visszatért a Falcóba, mely előnyét folyamatosan növelve nyerte meg a második mérkőzést és egyenlített.

Férfi NBI/A-csoport, Negyeddöntő - 2. mérkőzés

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Atomerőmű SE 95-77 (23-18, 25-22, 24-24, 23-13)
Szombathely, Aréna Savaria 1500 néző
Vezette: Földházi T., Hegedűs T., Török R. (Hartyáni)

Falco: Váradi 15/9, Doyne 15/3, Perl 20/6, Krisztanovics 21, Dukics 7/6. 
Csere: Majsztorovics 2, Bognár 10, Hall 5, Will -, Hódi -, Kovács B. -, Popgyákunik -. Vezetőedző: Kálmán László.

ASE: Dugat 17/9, Medve 8/6, Szabó 10/3, Evans 9/6, Eilingsfeld 12/3.
Csere: Baki 3/3, Tóth Á. 7, Körtélyesi -, Kovács Á. 11/6.  Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Kipontozódott: Dugat a 33., Perl a 36., Tóth Á. a 37. percben. 

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-1.
 
A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.
 

A mérkőzés előtt az autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltánról „Cecéről” elnevezett emlékműdjíat is átadták, amelyet az a legalább négy éve a Falcóban kosárlabdázó játékos vehetett át, aki nemcsak a pályán, de a magánéletben is példaértékkel szolgálhat a jövő generációjának. A választás ezúttal a nemcsak a korosztályában meghatározó, de az elsőosztályban csapatában is kulcsszerepet betöltő Váradi Benedekre esett.

Hazai oldalon a hírekkel ellentétben Perl Zoltán, Bam Doyne és Will Tamás is jelen volt a bemelegítésnél, míg vendég oldalon Ryan Evans került be az aktív rotációba. 

1. negyed
Zoran Krsztanovics közelijével indult a mérkőzés, amelyre túloldalról azonnal jött is Medve Máté válasza. Nagy iramban feszültek egymásnak a felek, Váradi Benedek és Nebojsa Dukics bátor játékával a Falco került lépéselőnybe (9-5). Az első meccsen sziporkázó Henry Dugat könnyű ziccerrel szépített, sőt egy szerzett labdát követően periméterről is eredményes volt (11-12). Ám az amerikai irányító hamar beütötte második személyhibáját, amely miatt a kispadra kényszerült. A sárga-feketék igyekeztek kihasználni ellenfelük legjobbjának kiválását, s ezután magasabb fokozatba kapcsoltak: a festékben Zoran Krsztanovics és Bognár Kristóf percei következtek (17-12). Rengeteg üres helyzetet hagyott ki a vendég alakulat, de a negyed vége előtt Tóth Ádám 2+1-es akciójával közelebb férkőzőtt riválisához. Egyes poszton élvezetes match-up alakult ki Váradi Benedek és Kovács Ákos között, de a lábbal gyorsabb vendég irányító könnyed ziccerrel vetette észre magát az első szakasz zárásánál (23-18).

2. negyed
A második etapot is a hazaiak kezdték jobban: Bognár Kristóf látványos megmozdulásái után már kétszámjegyű előnyre tettek szert, amelyet Perl Zoltán zsákolása fejelt meg – Braniszlav Dzunics mester nem várhatott tovább az időkéréssel (30-18). Úgy tűnt a Falco fiataljaira nem volt válaszuk a kissé dekoncentráltan pattogtató paksiaknak, akik hosszú percekig képtelenek voltak a gyűrűbe találni. A vendég gólcsendet Szabó Zsolt egymás után szerzett öt pontja törte meg - ekkor Kálmán László nyúlt bele a találkozó menetébe (32-23). Ezután igazi triplafesztivál vette kezdetét: ugyan hazai oldalról Nebojsa Dukics is bepörkölt egyet, de túloldalon Eilingsfeld János, Ryan Evans és Kovács Ákos is megbosszúlta a sárga-feketék hanyag védelmét – a szombathelyi vezetőedző kénytelen volt ismét maga köré hívni tanítványait, hiszen régen látott közelségbe érkezett a vendég gárda (35-32). Az intelmek ezúttal nyitott fülekre találtak: előbb Perl Zoltán majd Zoran Krsztanovics lendült bele a pontgyártásba  - a nagy rohanás ismét a Falcónak kedvezett, amely 11-3-as rohanást repesztett (46-35). A félidőt Ryan Evans trojkája zárta és hiába dobott ötven százalékkal (7/14) periméterről az ASE, így is a szombathelyiek térhettek jobb szájízzel a nagyszünetre (48-40).

3. negyed
Eilingsfeld János könnyelműsködését Bam Doyne 2+1-es akcióval büntette, amelyet Perl Zoltán pontjai követtek, de Henry Dugat és Medve Máté is periméterről villantak (53-46). A játék képe ezután sem változott: amikor a Falco rendre meglépett, az ASE játékosai közül valaki mindig a 6,75-ös vonal mögül csökkentette a különbséget (56-51). A rendkívül hasznosan pattogtató Bognár Kristóf elképesztő akciókkal keserítette ellenfele életét, de a vasiak ezúttal sem tudták kikapcsolni a játékból Henry Dugatot, így továbbra is a nyakukban lihegett az ASE (62-57). A Kovács Ákos-Tóth Ádám duó nőtt fel az amerikai irányító mellé, kiegyenlítetté vált a párharc. A Paks egyszerűen képtelen volt hibázni periméterről, de Bam Doyne a lehető legjobbkor vette vállára csapatát (69-64). A harmadik negyed slusszpoénját Váradi Benedek adta: 0,7 másodperccel a dudaszó előtt a hátvéd saját térfélről dobta el a játékszert, amely a gyűrűben landolt – a csarnok pedig felrobbant (72-64).

4. negyed
A rendes játékidő záró etapját az extázisba lendült vasiak 7-0-ás rohanással nyitották; Braniszlav Dzunics pedig őrjöngve szólította maga köré tanítványait (79-64). A Falco a meccs ezen szegmensében nem tudott rontani: a hazaiak csapatkapitányának 3+1-es akciója révén már a húszpontos differenciált súrolta az eredmény (83-65). Vendég oldalon Henry Dugatnál szakadt el a cérna: az amerikai technikaival búcsúzott a derbitől, az ASE pedig minden mindegy alapon igyekezett hűteni a kissé feszabadultnak látszó hazai kedélyeket (86-71). Igazi adok-kapok csata alakult ki Perl Zoltán és Kovács Ákos között, de kettejük párharcához Váradi Benedek is csatlakozott (91-74). Kevesebb, mint három perccel a lefújás előtt Perl Zoltánt követően Tóth Ádám is kipontozódott, de a meccs érdemi része ekkor már eldőlt (92-76). Az utolsó percben már szerepet kapott az ifjoncok közül Hódi Patrik, Popgyákunik Balázs és Kovács Bence is. A szombathelyiek magabiztosan, a lepattanócsatában dominálva (47-33) látványos játékkal egyenlítettek ki az enerváltan játszó Paks ellen (95-77)

Kálmán László: Gratulálok a fiúknak, nagyon büszke vagyok rájuk. Csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést, amelyhez néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény is társult. Ha ilyen formában tudunk játszani, akkor kedden is meglephetjük a Paksot.

Braniszlav Dzunics: Gratulálok a Falcónak, teljesen megérdemelten nyert. Védekezésben nem tudtuk megvalósítani azt, amit szerettünk volna. 

Slide és Fotó - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus