Ruják bizonyított Ivkovicsnak, a Sopron elverte a Kecskemétet!

A Ruják - Thomas két irányítós hátvédfelállás megint bejött Sabáli Balázsnak és a Sopronnak, az SKC így javította pécsi bakiját és két vállra fektette a rivális Kecskemétet!

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 14. forduló

Soproni KC - KTE-Duna Aszfalt 66 - 60 (17-16, 21-17, 13-13, 15-14)

Sopron, MKB Aréna

V.: Földházi T., Bognár T., Balog Gy., (Fekete)

Sopron: Ruják A. 20/12, Thomas 18/3, Takács N. 8/6, Tóth G. 3, Barovics 7.

Csere: Thompson 8/6, Trepák 2.

Kecskemét: Wittmann, Djeraszimovics 16, Mészáros M. -, Jovanovics 16/6, Karahodzsics 12.

Csere: Hegedűs -, Pongó Ma. 6/3, Sztefanovics 3/3, Pongó Má. 2.

Kipontozódott: Pongó Máté 40. perc.

Dénes Gábor civilben, alaposan bekötött, bebugyolált jobb könyökkel figyelte jelenlegi és előző csapata bemelegítését. A remek védekezésével Sopronban hamar a közönség egyik kedvenccé váló kosaras, ex-kecskeméti nélkül próbálta megőrizni hazai veretlenségét az SKC.

Idegesen kezdtek a csapatok, több, mint 1 perc elteltével Jovanovics a vendégeknek szerzett vezetést rendezetlen védelem elleni akció végén, majd Djreaszimovics is beköszönt. Több, mint két perc elteltével Thomas betörése után szerezte első pontjait a Sopron, amely Ruják büntetőivel a 4. percben 6-6-nál utolérte ellenfelét.

A negyed közepén Barovics egy jó büntetőjével átvette a vezetést a Sopron. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a Kecskemétet a két Pongó "húzta", de Ruják és Thomas betöréseit nem tudták megállítani a vendégek. Talán éppen ezért rendelt el zónát a negyed hajrájában, 4 pontos SKC-vezetésnél Ivkovics. Ez ellen kétszer is eladta a labdát a Sopron, villant Djeraszimovics és Jovanovics, mégis 1 ponttal a hazaiak nyerték a nyitó 10 percet.

Takács triplájával kezdődött a második negyed, Jovanovics büntetői után pedig egy ügyes hazai bedobás figura végén Trepák "köszönt be" a vendégeknek, ami arra késztette Ivkovicsot, hogy maga köré gyűjtse fiait.

Karahodzsics center kosara után Thompson a támadóidő utolsó pillanatában dobott bravúros hármast. Mind a két csapat óriási figyelmet fordított a védekezésre. Pongó szerzett labdát s kosarat, Thomas felelt középtávolról. Hatalmas küzdelemben tartotta szúk előnyét a Sopron, majd a héten honosított irányító triplájával 8-ra nőtt az SKC előnye. Ruják hármasára Jovanovics felelt triplával, állandósult az 5 és 10 pont közötti hazai vezetés. Thompson két kihagyott büntetője után Djeraszimovics nem hibázott a vonalról, 4-re csökkent a hazai előny. A talán a kapitánynak is bizonyítani próbáló Ruják újabb triplát dobott a támadóidő utolsó pillanatában. A félidő végeredményét a vendégek vezére, Djeraszimovics alakította ki, dinamikus, betörés utáni kosarával.

A második félidő Jovanovics kosár plusz büntetős akciójával kezdődött, Tóth Gergely megkapta a 3. hibáját. Barovics kosara után Karahodzsics rontott zsákolást a hazai publikum nem kis örömére, majd miután visszakerült hozzá a labda s Trepák szabálytalankodott vele szemben, a büntetőket is kihagyta a Barovicsot amúgy remekül őrző kecskeméti center. Thomas büntetői után Wittmann felezte meg első triplájával az azt megelőzően 6 pontos kecskeméti hátrányt, majd egy eladott hazai labda után Sztefanovics kosarával 1-re zárkózott fel a KTE - időt kért a Sopron.  Hosszabb soproni kosárcsendet Barovics törte meg. Alacsony szerkezetre váltott a Sopron, Takács játszott négyest a hazaiaknál. A visszatérő Karahodzsics újabb zsákolása sikerült, egyenlített a Kecskemét, Takács triplája adott lökést az SKC-nak, majd Ruják fellöbbölt labdáját Thompson pöckölte szépen a vendégek kosarába. Az ekkor szerzett 5 pontos előnyét tartotta meg a negyed végéig hatalmas küzdelemben a Sopron.

A záró szakasz elején Barovics megkapta a 3. hibáját, de az utóbbi hetekben remek formában kosarazó Ruják a harmadik tripláját is beemelte. Barovics begyűjtötte a 4. személyijét, majd Djeraszimovics szép középtávoli találata után Thompson triplájával 9-cel lépett el a kecskemétiektől a Sopron. Ivkovics időkérése után a Pongó Mátével szemben a labdát elvesztő Thompson ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők. A vendégeket Djeraszimovics szinte egymaga próbálta versenyben tartani, őt viszont nem tudta a Sopron. A Kecskemét pedig Rujákot, aki 58-53-nál, a 37. percben "gyilkos" hármast dobott. Majd minden kecskemétit lerázva duplájával 10-re nőtt a  hazai előny. Jovanovics triplát dobott, majd jött egy újabb (két)pontos hazai alapvonali bedobás-figura - Tóth volt a végrehajtó.

40 másodperccel a befejezés előtt Wittmann duplájával 5-re jött fel a vendégcsapat. Ennél feljebb azonban nem tudott zárkózni, egy kőkemény mérkőzésen, igazi rangadón őrizte meg hazai veretlenségét a Sopron.

 

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus