Safford célba vitte a Zalaegerszeget!

Az extra napot kifogó Justin Safford vezetésével magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Zalakerámia ZTE KK a PVSK-PannonPower együttese felett. A Zala megyei alakulat a második negyedben 14 pontot vert ellenfelére, s bár nagyon zárkózott a harmadik játékrészben a Pécs, már nem engedte ki kezéből a győzelmet a hazai csapat.

Férfi NB I A-csoport, Középszakasz, Alsóház - 3. forduló, 2014. március 14.

Zalakerámia ZTE KK (10-16) - Pécsi VSK - PannonPower (11-14) 86-66  (18-17, 26-12, 20-25, 22-12)

Zalaegerszeg  V.: Vígh P. dr., Szabó G., Vida B., (Bodrogváry)

Zalaegerszeg: Boston 18/3, Plumb 0, Gáspár 0, Safford 32/15, Lekli 15.
Csere: Kertész 4,  Kovács 10/6, Velkey 0, Koma 4, Kámán 4, Kerkai 1 Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Pécs: Nelson 20/6, Csabay 10/9, Bíró 6/6, Budimir 10/3, Sarlija 12.
Csere: Halász 6, Bödör 0, Nagy 0, Somogyfoki 2 Vezetőedző: Csirke Ferenc

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Pontzuhataggal indult a találkozó, ugyanis a vendégek Nelson tripláinak köszönhetően minimális előnyre tettek szeret, amit rögvest eltüntetett a Lekli és Safford által húzott ZTE. A vendégek könnyen elléphettek volna, ám az eladott labdák meggátolták őket eme tervükben. A fehér mezesek pedig köszönték a kínálkozó lehetőségeket, éltek velük, egyenlítettek. Igaz, hozzá kell tenni, hogy a ZTE sem fukarkodott az elkapkodott támadásokkal, ellenfélnek ajándékozott labdákkal. A negyed végén, sorozatosan büntetőzhetett a hazai gárda, így ők zárták előnnyel a játékrészt. (18-17)

A második tíz perc elején nagyon beragadt a Pécs, hiszen közel négy percet kellett várniuk az első mezőnykosarukra, melyet Sarlija szállított. Ezt megelőzte egy 9-1-es roham a hazaiaktól, ennek köszönhetően hét ponttal megléptek. (29-22) Közel két perces kosárcsend következett, melyet Sarlija tört meg, feljebb hozva együttesét. A nagyszünetig hátralévő bő három percben azonban a hazaiak állva hagyták a faltproblémákkal küzdő pécsieket. Az elképesztő dobóformát mutató Safford rövid idő alatt tíz pontot szállított, sőt övé lett a félidő slusszpoénja. Az utolsó másodpercben a félpályáról elengedett dobása csont nélkül hullt a gyűrűbe, s a ZTE 15 pontos fórral vonulhatott pihenőre. (44-29)

Nem indult jól a vendégek számára a harmadik negyed sem. Budimir beszedte harmadik személyi hibáját, a ZTE pedig villámgyorsan 6-0-ás rohamot vágott ki. Némi gyógyírt jelentett Bíró triplája és Nelson kettese, valamint gól jó, plusz egy büntetős akciója, melyek után már nem hogy húsz pont feletti volt a távolság, hanem faragott a félidőben látott hátrányából a Pécs, (50-37) További két Nelson büntető és egy újabb Bíró hárompontos pedig már rég nem látott közelségbe hozta a Csirke-legénységet, 13-0-ás sorozatuknak Boston távoli kosara vetett véget. (53-42) A támadásban lelassuló hazai alakulatnak ismét Safford adott új lendületet, ötödik hárompontosa után újra tíz pont fölé kúszott a két csapat közti differencia. (60-47) Halász és Sarlija tudott egyedül pontokat szerezni a vendégek számára, míg hazai oldalon a hosszú idő után pályára kerülő Lekli vette át a pontgyáros szerepét. (64-54)

Két perc sem telt el a záró etapból, s a ZTE kvázi eldöntötte a mérkőzést. Cserejátékosai pontjaival 9-3-as futást produkáltak a vendéglátók, kezükben érezhették a mérkőzést. (73-57) Budimir és Sarlija faragni tudott a tetemes hátrányból, ám a következő percekben nem tudták kihasználni, hogy fehér mezesek sorra elhibázták támadásaikat, pont nélkül maradtak perceken át. A gólcsendet Kovács Ádám hárompontosa törte meg, mellyel eldőlt, hogy a ZTE megnyeri az ütközetet. (78-61) A záró percekben nem engedte közelebb riválisát a hazai alakulat, mely ismét jelentkezett, szeretne versenybe szállni a rájátszásért.

Slide és Fotó - zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus