Sikerrel koronáztuk meg az Eb-részvételünk bebiztosítását

Szoros, de tét nélküli találkozót nyert meg a magyar válogatott Luxemburgban, így ötödik meccsén is veretlen maradt a selejtezők során.

Európa-bajnoki selejtező

Luxemburg - Magyarország 65-68 (14-14, 24-21, 11-18, 16-15)

Magyarország: Wittmann 8/6, Vojvoda 9/9, Hanga 18/9, Tóth N. -, Keller 7
cserék: Eilingsfeld 12/3, Perl 10/3, Ruják -, Tóth Á. -, Kovács P. -, Ferencz 4

Jól kezdtük a meccset és megléptünk 8-2-re, de nem tudtunk komoly különbséget kialakítani - hiába rámolt be két triplát is Vojvoda, a támadójáték akadozott, az első negyed végén 14-14 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben előlépett Eilingsfeld János, de a hazaiak így is átvették a vezetést - a lassú és gyenge támadójátékunkat eladott labdákkal fűszereztük, így a nagyszünetben három ponttal előrébb járt Luxemburg. Eközben viszont Nagy-Britannia már magabiztosan vezetett Macedóniában, így tulajdonképpen eldőlt, hogy a mi eredményünktől függetlenül ott leszünk az Európa-bajnokságon...

A fordulás után Hanga Ádám vezérletével rögtön egy 8-0-s rohammal kezdett a magyar válogatott - csapatunk kiválósága egymaga berámolt tizenegy pontot, amelyre nem volt válasza Luxemburgnak. A hazai alakulat a teljes negyed során ennyi egységig jutott, így a mieink vághattak neki előnyből a hajrának, igaz ez mindössze egy labdányi távolságot jelentett. Az utolsó percekben aztán a legjobbkor talált be kintről Vojvoda, jókor tett hozzá Keller, Ferencz és Perl is, Luxemburg pedig elrontotta utolsó dobását, így győzelemmel tettük teljessé a hatalmas sikert: ötödik meccsünket is megnyertük, hibátlan mérleggel masíroztunk ki az Eb-re!

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus