Simán, 20 ponttal verte a Falco a Heliost

A Falco már az első negyedben nagyobb előnyt szerzett a szlovén Helios Domzale ellen - végig vezetve, magabiztosan nyertek is.

A falcokc.com beszámolója:

Aréna Savaria, felkészülési mérkőzés
Falco KC Szombathely - Helios Domzale 94-74
(29-16, 20-19, 22-17, 23-22)
Vezette: Tóth Kálmán, Török Zoltán, Sabáli László.

Falco KC Szombathely: Atkins 6, Váradi 10/3, Butorac 18/12, Bognár 6/3, Wright 21. Csere: Comagic 13/3, Dobos 3, Hallik 11, Hódi 2, Bazsó 2, Simon K. 2, Kovács B. -.

Helios Domzale: Cohn 6, Mocnik -, Cakarun 15, Lelic 9/3, Zagorac 9/3. Csere: Santelj 2, Korosec 2, Atanackovic 10, Robertson 15/6, Voncina 6/6, Gorjanc -.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, Wright vezetésével már 3 perc után 9-0 állt a táblán, Okorn edzőnek időt is kellett kérnie. Állva hagytuk a Domzale csapatát, Butorac, és a most bemutatkozó Hallik is jól játszott, ezzel az első negyed végére már 13 ponttal húztunk el. A 2. negyed Váradi Benedek 6 pontjával kezdődött, ebben az etapban sem bírta sokáig a szlovén csapat, 43-22-nél már 21 pont volt ide, amikor ismét időkérés miatt lépett az asztalhoz Okorn edző. Csapata közelebb lépett ugyan, de ekkor Kálmán László is magához hívta a fiúkat, és ezzel visszaállt a rend.

A 2. félidő elején Butorac villant ismét, két vállra fektettük a Helios csapatát, az eddig megszerzett előnyre még 5 pontot tettünk. A 4. negyed elején ismét a magyar fiúk pontjainak örülhettünk, ezúttal Bognár Kristóf percei következtek, emellett Comagic is megbízhatóan játszott végig, ha kellett, ő is pontot dobott. Lehetőséghez jutottak a fiatal játékosok is, Hódi Patrik és Kovács Bence is pályára léphetett, végül 94-74-re legyőztük a Helios Domzale csapatát.

A mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Ryan Wright, aki dupla-duplás teljesítményt ért el, 21 pontja mellett 11 lepattanót gyűjtött be, és jó százalékkal is dobott, Butorac is mindössze egy hárompontost hibázott az egész mérkőzés alatt, valamint Comagicot is érdemes megemlíteni, aki cseréből szállt be, onnan a 3. legtöbb pontot dobó játékosunk lett, és 13 pontja mellé 4 gólpasszt is kiosztott.

Hallik bemutatkozása sem sikerült rosszul, 20 percet kapott Kálmán Lászlótól, ezalatt 11 pontot dobott, bár a triplái nem sikerültek, a duplákat jó százalékkal értékesítette, 2 lepattanót szerzett és 2 asszisztot is adott hozzá. Kálmán Lászlót is megkérdeztük Hallik játékáról. Tetszett neki a játékos, bár látszik rajta az utazás fáradtsága, de nagyon okos és improvizatív játékos, akinek gyilkos keze van kintről. Ez természetesen az első benyomás a játékosról, Laci bízik abban, hogy a hétvégén is tudja ezt igazolni, ebben az esetben szerződést fog kapni.

Kálmán László: Azt gondolom, jó ritmusú mérkőzést játszottunk egy nagyon komoly ellenfél ellen. Ment a labda, látványos kosarakat tudtunk szerezni, a védekezésünk is ismét stabil volt. Persze volt benne egy-két hiba, de ezek olyan apró dolgok, amik figyelem kérdései és később javíthatók. Összefoglalva elégedett vagyok a mérkőzéssel, simán nyertünk egy nagyon jó csapat ellen.

Forrás, Foto, Slide - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus