Simán hozta a kötelezőt a Jászberény!

A Jászberény végig kézben tartotta a mérkőzést, nagy különbséggel múlta felül a már osztályozóra készülő Nyíregyházát. Sikerüknek köszönhetően a jászságiaknak már nem sok hiányzik ahhoz, hogy jegyet váltsanak az A-csoportos bajnokság következő szezonjára.

Férfi NB I A-csoport, Középszakasz, Alsóház - 12. forduló

Fortress Jászberény (12-21) - Marso-Nyíregyházi KK (7-24) 93-81 (30-16, 20-21, 24-15, 19-29)

Jászberény 700 néző   Vezette: Vígh P. dr., Jakab L., Kulcsár T., (Szabadvári)

Jászberény: Szavics 2, Soós 16, Markovics 18, Dramicsanyin 19/3, Sundov 15
Csere: Horti 13, Mladenovics 0, Szögi 1, Dukics 9/3, Lazar 0, Kelemen 0  Vezetőedző: Halmai Gábor.

NYKK: Walker 28/12, Kósa 2, Doyne 7, Cseh 8, Poscic 16.
Csere: Jakab 7/3, Mohácsi 13/3, Hall 0,  Molnár 0  Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Cseh a 28. percben.

A mérkőzés részletes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok.

Jól indult a hazaiak számára a találkozó, hiszen bő négy perc alatt 12-6-os vezetéshez jutottak. A hatodik perc elején Sundov kosara után határozta el magát Sitku Ernő, hogy időkéréssel próbálja felrázni csapatát. Az addigi vendég pontszerzők közül Cseh és Poscic próbálta feljebb zárkóztatni az NYKK-t. Dramicsanyin vezetésével 7-0-ás rohamot produkált a negyed végéig a vendéglátó, így a differencia már tíz pont fölé kúszott.

Doyne pontatlan kezdése miatt a padon ült, míg Poscic és Walker két-két személyi hibája nehezítette a vendégek helyzetét. Ennek ellenére mégis zárkózni tudott valamelyest a Sitku-legénység. (32-22) A visszatérő Sundov nehéz feladat elé állította a nyíregyháziakat, s hiába tartotta életben a felzárkózási reményeket Mohácsi, a különbség már a húsz pontos határ alját súrolta Markovics kosár jó, plusz egy büntetős akciója után, Sitku ismét időt kért. (44-26) A Doyne-Walker duó feljebb hozta a vendégeket, mivel a hazai alakulat több hibát vétett a negyed második felében.

A jászberényiek nem estek kétségbe attól, hogy a Nyíregyháza megnyerte a második tíz percet, tartották a különbséget, Dramicsanyin irányításával folyamatosan verték vissza a felzárkózási kísérleteket. Sőt, a negyed végéhez közeledve Sundov zsákolásával, a mérkőzés folyamán először elérte a differencia a húsz egységnyit. Eldőltnek látszottak az érdemi kérdések. (67-47)

A záró tíz perc elején még egy utolsó kísérletet tett a Nyíregyháza, hogy komolyabb mértékben csökkentse hátrányát. Azonban nagyon kevésnek bizonyult a védekezésbeli agresszivitásuk, sorra érte el a könnyű kosarakat a vendéglátó. Sitku időkérése, Mladenovics sportszerűtlen hibája és Walker pár villanása után rég nem látott közelségbe kerültek a vendégek. Azonban arra már nem maradt lehetősége a vendégeknek, hogy kiélezetté tegyék a csatát. Végig vezetve, megérdemelten nyert a Jászberény, mely nagy lépést tett a jövő évi A-csoportos tagság felé.

Slide és Fotó: Gémesi Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus