Simán hozta a kötelezőt az ASE

A Paks már az első negyedben eldöntötte a MAFC elleni találkozót, végül 36 pontos győzelmet aratott a Dzunics-legénység

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 18. forduló

Atomerőmű SE - MAFC 91-57 (28-12, 18-18, 23-16, 22-11)
Paks, v.: Pálla Z., Kulcsár T., Praksch P. (Páli dr.)

Paks: Dugat 15, Baki -, Markovic -, Eilingsfeld 16/6, Jones 4.
cserék: Kovács Á. 7/3, Tóth Á. 15, Wise 11, Evans 16/6, Antóni 3/3, Körtélyesi 4 vezetőedző: Dzunics Braniszlav

MAFC: Misek 8, Fodor K. -, Lakosa 6, Hunter 11/9, Tuciarakisz 23/3.
cserék: Lakits -, Mócsán 9/6, Timkó -, Tursics -, Nikitin -  vezetőedző: Stefan Timbus

Teljes statisztikát itt találtok! 

A vendégek hozták el a labdát a feldobás után, Lakosa kihagyott kettesére Dugattól jött a kontra, ezek voltak a találkozó első pontjai (2-0). A fővárosiaknál Lakosa és Tuciarakisz találtak a gyűrűbe, ezt követően azonban nagyon beragadt csapatuk. Eilingsfeld vezérletével a paksiak egy 14-0-ás rohamot produkáltak. A MAFC nagyon nem találta a meccs ritmusát, főleg védekezésben hibáztak sokat (19-4). A negyedből ekkor másfél perc volt hátra, megmaradt a két csapat közti 15-16 pontos differencia (28-12).

Bár jól kezdte a második játékrészt a Timbus-legénység - Tuciarakisz pontjaival már látótávolságon belülre, nyolc pontra jöttek fel – de újra jött a paksi henger, és állva hagyva az újoncot, egyik pillanatról a másikra már tizenkilenc volt közte. Nagyon sok volt az eladott labda Mócsánéktól, ezt pedig, mint köztudott, Dzunics csapatai igyekeznek a lehető legjobban kihasználni, lerohanni az ellenfelet. A félidő végére egy miniatűrnyit tudott kozmetikázni az eredményen a MAFC, 46-30-at mutatott a tábla.

Evans zsákolása nyitotta a találkozó második felét, három perccel később - először a mérkőzésen - zúghatott a „húsz-húsz-húsz” rigmus (51-31). Kicsit kihagyott az Atom, Hunter két triplával bosszulta ezt meg, de ezek a rövidzárlatok hazai oldalról maximum egy percig tartottak. A harmadik negyed végére rátettek még egy lapáttal Körtélyesiék, harminc perc játék után huszonhárom egységgel, 69-46-ra vezettek.

Eilingsfeld termelt zsinórban öt pontot, ezzel már harminc pont volt csapata előnye (76-46). A meccs további részében igazából már csak a különbség volt a kérdés, amely végül harmincnégy lett (91-57).

Rettentő sok eladott labdát számlálhattak Lakosáék, ebből huszonnégy jutott nekik a meccsre, és csak hármat sikerült lopniuk. A kilenc kihagyott büntető is fontos tényező lehet egy szorosabb mérkőzésen, de van még idő, messze van a bajnokság vége.

fotó: Atomerőmű Sportegyesület

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus